16mm-festivalen

Cinema Neuf er opptatt av å holde liv i den analoge filmen, og har lenge kjempet for å fortsatt kunne vise 35mm hver uke, etter at den kommersielle kino-driften ble heldigital i 2011. Denne vinteren ønsker vi også å ta frem fra glemselen det som i mange kretser nå omtales som et museumsformat, men som lever i visse miljøer. 16mm-filmer er noe som de litt eldre kanskje husker fra barndommens juletrefester på skolen, eller på den årlige firmafesten til fabrikken. Her var ofte tegnefilmer eller Ivo Caprino-klassikere faste innslag, til stor glede for barna. Handelsflåten hadde også en stolt tradisjon med 16mm-kino ombord, frem til de moderniserte og innførte VHS på 1980-tallet.

For oss i Cinema Neuf og publikum er 16mm-festivalen en stor mulighet til å oppleve noe unikt, da vi vil gjøre noe ganske annet enn på våre vanlige visninger. Vi vil modifisere lokalet, og gjøre det mer som en røkfyllt café i gamle dagers Paris. I tillegg vil vi ta med oss projeksjonsapparatet ned i salen, så det fysiske formatet vil bli til å ta og føle på.

Årets festival er satt i et geo-politisk perspektiv: Det 20. århundrets Europa, og det gamle Amerika. Vi har også arbeidet hardt for å få til spennende stumfilmkonserter.

Program:

Torsdag
Kl. 19.00: Åpningstale m/cava
Kl. 19.15: 2001: _A space odyssey _(1968) med Kommunalt svømmeanlegg

Fredag (Tema: Det gamle Amerika)
Kl. 18.00: _Wolf Larsen _(1958)
Kl. 20.00: Når villdyret våkner (1972)
Kl. 22.00: Tol’able David (1921) med Lovalova

Lørdag (Tema: Europa – En reise gjennom det 20ende århundre)
Kl. 18.00: The lady vanishes (1938)
Kl. 20.00: Amsterdam kill (1978)
Kl. 22.00: Moren (1928) med Lysne6

Et fysisk program med ytterligere info om filmene og stumfilmkonsertene distribueres rundt i skrivende stund.

ENGLISH:
We in Cinema Neuf proudly inivte you to join us in our third annual 16mm-festival! In this celebration of analogue film and the art of filmmaking, our 16mm projectors will be moved down from the projection room, and our movie theater will be transformed into a stylish French café. This year’s festival has a geo-political perspective, with a focus on 19th century Europe and the old America, and we hope to give you a unique experience through exciting silent film concerts and a variety of quality films across several genres.

Legg til ekstern kalender…