Fagerborgfestspillene

Fagerborgfestspillene er en kammermusikkfestival arrangert av avgangsstudenter ved høyskolen på Barratt Due musikkinstitutt. Les mer på: www.fagerborgfestspillene.no

Fra lys til mørke – en reise fra filmhistoriens begynnelse
Tema: Stumfilm og levende musikk
Dato: Onsdag 19. april
Tid: kl. 18:00
Sted: Cinemateket, Tancred

Vi ønsker deg hjertelig velkommen til årets første festivalkonsert, en kveld viet til film og levende musikk. I anledning kveldens konsert har vi hentet frem noen av de mest kjente og kjære stumfilmene fra begynnelsen av det 20. århundre og skreddersydd det musikalske programmet for å sette de gamle bildene i et nytt lys.

Kvelden vil fortsette med et uhøytidelig nachspiel i foajeen! Det vil bli spilt taffelmusikk inspirert av klassisk kabaretmusikk fra Hollywood. Gratis inngang.

Innflytelse fra Paris
Tema: Klassisk musikk i møte med dans
Dato: Torsdag 20. april
Tid: kl. 18:00
Sted: Fagerborg kirke

Musikkulturen i Paris var en stor inspirasjon for flere av komponistene i det 20. århundre, og det er dette som har vært utgangspunktet for repertoarvalget i denne konserten._

Peter og ulven
Tema: Konsert for hele familien
Dato: Fredag 21. april
Tid: kl. 11:00 og 12:30
Sted: Sentralen, Forstanderskapssalen

Velkommen til en magisk konsert for hele familien med store og små overraskelser for barna!

Prokofiev skrev sitt musikalske eventyr «Peter og ulven» for forteller akkompagnert av kammerorkester. Historien er spennende, teksten humoristisk og musikken er både vakker og underholdende.

Hver figur i eventyret blir presentert med sitt eget iørefallende tema og sitt eget karakteristiske instrument. Verket ble skrevet i 1936 på bestilling fra Barneteateret i Moskva og ble en umiddelbar suksess. «Peter og ulven» har også blitt stående som en inspirerende innføring i orkestermusikk for barn gjennom mange generasjoner. Karakterene kommer også til live med kostymer designet og laget av Juni Amalie Andersen.

Sculpting with Gustav
Tema: Komposisjon i møte med arkitektur og billedkunst
Dato: Lørdag 22. april
Tid: kl. 12:00 og 13:00
Sted: Emanuel Vigelands museum, Mausoleet

Med denne konserten presenterer vi et bestillingsverk av den unge, fremadstormende komponisten Carl Nilsen, som i forkant av konserten vil gi publikum et innblikk i sin komposisjonsprosess og egne tanker rundt verket. Dette blir urframføringen av verket «Sculpting with Gustav».

Visuell musikk
Tema: Musikalske fortellinger og animasjonskunst
Dato: Lørdag 22. april
Tid: kl. 19:00
Sted: Cafeteateret

I denne forestillingen kombineres musikk med digital, visuell kunst av animatør Marie Hjelmerud.

I «Six Metamorphoses after Ovid» av Britten kan vi høre seks kjente vesener fra gresk mytologi, der hver sats representerer sin egen karakter. «Verklärte Nacht» er basert på et dikt med samme navn, skrevet av poeten Richard Dehmel. Det forteller historien om en mann og en kvinne som går gjennom en skog, idet kvinnen innrømmer at hun er gravid med en annen manns barn. Historien vil komme til nytt liv gjennom animasjonskunst.

Vi fortsetter lørdagskvelden på Cafeteateret, der publikum kan mingle fritt i uformell setting sammen med festivalens musikere og kunstnere.

Nachspiel med slampoesi
Tema: Slampoesi
Dato: Lørdag 22. april
Tid: kl. 20:30
Sted: Cafeteateret

Evelyn Rasmussen Osazuwa fremfører slampoesi (på norsk også kalt kamp-poesi) på kveldens nachspiel.

Jubileumskonsert
Tema: Barratt Due musikkinstitutt gjennom 90 år
Dato: Søndag 23. april
Tid: kl. 15:00
Sted: Sentralen, Marmorsalen

Vi feirer Barratt Due musikkinstitutt sitt 90 årsjubileum med en stor festkonsert! Denne konserten blir et møte mellom gamle og unge utøvere med tilknytning til instituttet.

Barratt Due har vært en sentral aktør for musikk- og kulturlivet i Norge siden 1927, og vi er stolte over å feire instituttet ved å samle studenter, alumni og lærere sammen på scenen. I tillegg vil det være salg av både bobler og noe å bite i for anledningen, så denne feiringen bør du ikke gå glipp av!

Legg til ekstern kalender…