Ioanna Konstantinou / Malerier og akvareller

Ioanna Konstantinou ble født i Athen, Hellas. Hun studerte maleri i fem år på Superior School of Fine Arts of Athens. I 1981 ble hun tildelt et fireårig stipend fra den franske regjeringen og fortsatte med studier ved Universitetet i Paris, ved Sorbonne. Hun studerte kunsthistorie, papirbevarelse og restaurering, som hun praktiserte på det parisiske nasjonalbibliotekets workshops i et år. I 1985 kom hun tilbake til Athen med en master i vitenskap og teknikker.

Hun har jobbet, over en periode på ti år, innen papir- og pergamentbeskyttelse. Hun har vært professor ved Teknisk utdanningsinstitutt, Institutt for bevaring av antikviteter og kunstverk, i Athen, sjef ved bevaring av manuskriptsavdelingen i Nasjonalbankens kulturinstitusjon, hvor hun publiserte boken Manuskriptet, boken og Historiske arkiver. Hun har samarbeidet med Kulturdepartementet, Utdanningsdepartementet (Institutt for biblioteker og arkiver), Benaki-museet, Krigsmuseet, Korai-biblioteket og mange andre.

Hennes kunnskap og erfaring fra teknologien til kunstmaterialer lærte henne å bruke kun håndlaget papir til akvareller, og lerret av høy kvalitet med pimpsten og gesso i forberedelsene for akrylmalerier.

Dette er hennes femte separatutstilling. Hun har også deltatt i ulike kollektive utstillinger gjennom årene.

Velkommen til vernissage lørdag 6. mai kl. 15.00 til 17.00. Åpningstider ellers: Onsdag til søndag 13.00 til 17.00. Kom å ta sommeren på forskudd !

Legg til ekstern kalender…