Filmvisning og møte med Orhan Pamuk

Orhan Pamuk mottok Nobelprisen i litteratur i 2006, er en av Tyrkias mest prominente forfattere, kjent for bøker som Det hvite slottet, Svart bok og Mitt navn er Karmosin. Pamuk har solgt mer enn 13 millioner bøker og er oversatt til over 63 språk, noe som gjør ham til landets mestselgende forfatter. I tillegg til å være forfatter arbeider han som professor på Columbia University i New York, der han underviser i skriving og komparativ litteratur.

The Art of Fiction tilbyr en unik reise gjennom Orhan Pamuks forfatterskap, med spesielt fokus på den kritikerroste romanen Uskyldighetens museum. Pamuk åpnet i 2012 et eget museum i en av Istanbuls bakgater, der gjenstander fra den fiktive kjærlighetshistorien mellom den eldre forretningsmannen Kemal og hans yngre elskerinne Füsun er utstilt. Et unikt museum, som ble kåret som Europas mest spennende museum i 2014.

Den britiske regissøren Grant Gee har latt seg fascinere av den spennende koblingen mellom et fiktivt romanunivers og etableringen av et eget museum med gjenstander fra romanen. I samarbeid med Pamuk presenterte han dokumentaren Innocence of Memories på filmfestivalen i Venezia i 2015.

Dokumentaren fanger på besnærende vis den helt spesielle, intense og forførende stemningen Pamuk har forsøkt å skape, både med romanen og museet.

Norgespremieren på dokumentaren finner sted Tirsdag 23. mai på Vika kino, der vi arrangerer to visninger; kl. 17.30 og 20.00.

Kl. 17.30 blir det Q&A med regissør Grant Gee.
Kl. 20.00 møter du både regissør og forfatter, i en Artist Talk mellom Orhan Pamuk og Grant Gee, moderert av Jørgen Lorentzen.

Legg til ekstern kalender…