PERFORMANCE DEBATES ON DIVISION

Velkommen til debatt og performance Lørdag 17.juni !
Performance på Deichmanske bibliotek Schous Plass , Grunerløkka kl.15.00
Etter prosessjon blir det utstillingsåpning RAM galleri Thorvald Meyers gate 51 kl. 18.00

Utstilling 17.06-02.07

Debates on Division –when the private becomes public – er et pågående prosjekt som Gluklya (Natalya Pershina-Yakimanskaya) og kurator Anna Bitkina har drevet siden 2014 på forskjellige steder og i ulike lokale sammenhenger. Det er et prosjekt om politiske, sosiale og ideologiske skiller og motsetninger, samt om individets stilling blant disse konfliktene. Performancen tar form av en TV-talk show og utvikler seg rundt personlige historier der individer f.eks forteller om et klesplagg, som har hatt en vesentlig betydning i deres liv. Ved å presentere personlige historier ønsker kunstner og kurator å skape en diskursiv plattform for individuelle stemmer og refleksjon over virkningen av offentlig politikk på folks liv, så vel som kollektivt analysere aktuelle lokale sosio-politiske konflikter og deres virkninger globalt.
Oslo versjonen av ”Debates on Division” ligger fokus på fremtidsspørsmål, og kunstneren har samlet historier fra unge mennesker (ca 15 – 17 år) og spurt dem om deres tanker om fremtidige yrker, sosiale og politiske posisjoner, samt deres fremtidsvisjoner. Spørsmål om statsborgerskap og samfunnsposisjoner vil også være i fokus. Personlige historier om utvalgte unge mennesker vil belyse viktige problemstillinger knyttet til dagens ungdomspolitikk i Norge og strategier den norske regjeringen bruker for å danne unge borgere. Diskusjonen rundt historiene kan også føre til mer generell diskusjon rundt fremtiden til Europa og handling og den unge generasjonen i samfunnet.
Info for påmelding til workshop med Gluklya 14-15.juni på Deichmanske Schous Plass www.ramgalleri.no/arrangeme…

Link til video fra tidligere versjon av Debates on Division, ved Creative Time Summit in Washington DC 2016 : creativetime.org/summit/201…
Link til Gluklyas prosjekt : factoryoffoundclothes.org

Debates on Division i Oslo er et samarbeid med Deichmanske Bibliotek Schous Plass og gjennomført med støtte fra URO – Koros ordning for temporære prosjekter i uterom, Kulturetaten Oslo Kommune, Fritt Ord og Kulturrådet.

Legg til ekstern kalender…