Dans for voksne: Jonathan Heilbron og Fredrik Rasten

Hva kan man gjøre hvis man er to, har en kontrabass og en gitar og er dritgod til å spille på dem?
Da kan man gjøre alt, tenker du kanskje?! Og jommen har du rett! Vi tar en ting av gangen.

Denne kvelden skal Jonathan Heilbron og Fredrik Rasten spille lange toner og utforske klanglige detaljer og akustiske fenomener som har med intonasjon og dynamikk å gjøre.

De sier de skal jobbe med forholdet mellom konsonans og dissonans og mellom tonalitet og lydlig tekstur.

Konserten er startskuddet for en turné som går via Russland til Berlin.

JONATHAN HEILBRON er australsk og spiller kontrabass. Han har markert seg med en bemerkelsesverdig musikalsk spennvidde som inkluderer alt fra klassisk orkestermusikk og samtidsmusikk via improv til støy og performance-opptredener — En vittig rev som kan ta ting på alvor når det trengs. Slik har det seg at han har fått flere verk skrevet for seg, og har spilt under det legendariske feriekurset i Darmstadt, Impuls-festivalen i Graz og Bendigo International Festival of Exploratory Music, men også på MultiNo! i Oslo. Og selvsagt på Dans for voksne.

Akkurat det har ikke FREDRIK RASTEN, men for tida konser han på hvordan han kan få ulike klanger ut av gitaren ved hjelp av ulike prepareringer. De steinene på bildet her, for eksempel. Andre ganger spilelr han mer utagerende, for eksempel med amerikaneren J Andrew Wilhite. Ellers kjenner du ham kanskje som en del av banda Oker og Pip.

Det koster hundre papirpenger å komme inn.

Legg til ekstern kalender…