FEMINISTISK FILMKLUBB: Alternativ skrekk – Women Who Kill (2016)

PROGRAM:

  1. Innledning til filmen ved Vanja Ødegård, festivalleder for Oslo/Fusion
  2. Visning av Women Who Kill (2016), 90 min. Regi: Ingrid Jungermann.

”Tidenes beste lesbiske skrekk-komedie” – IndieWire

Mange av skrekkfilmene vi ser på kino kjennetegnes blant annet av klisjékatige og forutsigbare kvinneroller. Feministisk filmklubb viser skrekkomedien Women Who Kill som et alternativ til dette. I denne filmen møter vi annerledes kvinneroller hvor noen av de tradisjonelle stereotypiene blir snudd til styrker.

Women Who Kill vant publikumsprisen ved den skeive filmfestivalen Oslo/Fusion i 2016, men har ikke hatt annen distribusjon i Norge.

Vanja Ødegård, festivalsjef i Oslo/Fusion, kommer til oss for å innlede. Hun vil blant annet snakke om fremstilling av lesbiske kvinner på film i filmhistorisk kontekst, og hvordan de ofte har blitt fremstilt som onde og slemme karakterer og en fordervende kraft. Videre vil hun si litt om fascinasjonen for kvinnelige seriemordere, som er et kjernetema i Women Who Kill, og som bryter med tradisjonelle syn på kvinnelige kjønnsroller.

OM FILMEN
«Morgan og Jean er eks-kjærester, men bor og jobber sammen likevel. De har begge en fascinasjon for kvinnelige mordere, noe som også er temaet for podcasten de lager. En dag møter Morgan den mystiske Simone, og det oppstår spenninger på flere nivåer. Hvem er egentlig Simone?
Ved hjelp av sylskarp humor og oppriktig ubehagelig stemning, fortelles en historie som i stor grad dreier seg om forhold og medmenneskelige relasjoner.
Ingrid Jungermann gjør med Women Who Kill sin spillefilmdebut, etter tidligere å ha laget flere kortfilmer og TV-serier.» – Oslo/Fusion

Legg til ekstern kalender…