"Phefumla / Å puste" DONI/SOLVIK/WUNDERKAMMER

Alle de fire utøverne har vært involvert i, eller blitt påvirket av, den brutale gjengkulturen som dominerer post-apartheids bakgater. Gjennom glimt av deres barndom, fragmenter av gode og dårlig minner, pusler vi litt etter litt sammen historien som utgjør deres unge liv. Forestillingen avslører både skjebnesvangre valg, så vel som skjulte drømmer og håp for fremtiden. Stykket er basert på de unge utøvernes individuelle historier.

De personlige opplevelsene er omarbeidet til dramatisk tekst, visuelle og fysiske bilder og koreografier, med utgangspunkt i utøvernes eget kulturelle uttrykk. Phefumla har blitt en uvanlig mørk ungdomsforestilling. Samtidig er tematikken del av en eksistensiell kamp som unge mennesker i townshipene i Sør-Afrika vokser opp med, og må leve med hver eneste dag.

Vi ønsker å åpne opp for et autentisk møte mellom et norsk publikum, og fire unge mennesker som har vokst opp under helt andre livsbetingelser. For hva gjør alle murene vi mennesker skaper mellom hverandre, med oss? Er våre antakelser om “de andre”, riktige? Og når vi ser nærmere, er våre forestillinger om rett og galt, ondt og godt, sant og usant, riktige?

Se trailer her: www.youtube.com/watch?v=5Ic…

“Phefumla/ Å puste” hadde verdenspremiére under den internasjonale teaterfestivalen Cradle of Creativity i Cape Town, Sør-Afrika i mai 2017. Den ble svært godt mottatt og har fått interesse fra Canada, Belgia og Frankrike. Forestillingen vises først under SAND-festivalen i Kristiansand, og deretter på Caféteatret i et co-arrangement med Fellesrådet for Afrika. Det gjøres oppmerksom på at skuespillernes visum fortsatt ikke er ferdigbehandlet og at kjøpere får refundert sine billetter dersom vi skulle være så uheldige at forestillingen må avlyses.

Regi: Thando Doni Scenografi: Ingrid Solvik Skuespillere: Bongani Dyalivana, Thembani Tyalana, Vuyani Matiwane og Eric Menyo Stage manager/lys: Sonnyboy Setlhako

En Wunderkammer Scenekunstproduksjon støttet av Kulturrådet, STIKK Reisestøtte, ASSITEJ og Cultiva

Legg til ekstern kalender…