Sterud/Kongsness: Soft Manifesto @Bergen

[Bilde]

Soft Manifesto er poesiopplesning, hørespill og danseforestilling. Arbeidet veksler mellom disse formene og forsøker å fange øyeblikk 
vi vanligvis ville gått glipp av om de hadde forblitt innenfor kun en av dem. Vi sier ja til all dans, all tekst, alle ting, før vi plasserer dem omhyggelig. Lar nye koblinger mellom det som alt finnes få komme til syne. Tenker på tekst som temperatur. Skriver fra kroppen heller enn om kroppen, og er interessert i tekst som relaterer til alt det vi ikke kan si noe om. Soft Manifesto unner seg selv alvor, samtidig befinner det seg stadig vekk i det humrende landskapet; knasende munnfuller med potetgull mellom sylskarpe metarefleksjoner. Det kommer til å tryne inn i hjertet ditt. Det handler om å miste ansikt, å ikke forsøke å stille verken seg selv eller andre i et godt lys, å unngå fristelsen å redde sitt eget skinn.


Marte Reithaug Sterud og Ann-Christin Berg Kongsness har jobba sammen siden 2011 med dans og koreografi gjennom å produsere forestillinger, tekster, nettsted og seminar sammen. Med felles interesse for å produsere kontinuitet i egne kunstnerskap, reflektere og tenke oss fram til nye ståsted gjennom samtale, dansepraksis og tekstproduksjon arbeider vi i vekslinga mellom refleksjon og aksjon, sensitivitet og slagkraftighet. Soft Manifesto hadde premiere på Black Box teater i Oslo i oktober 2015, og blir også spilt på Rådstua Teaterhus i Tromsø som en del av programmet til Ordkalotten i november 2017.


På fredag 20. oktober vil en kunstnersamtale med Sterud, Kongsness og poeten Henning Bergsvåg (som debuterer som scenograf i denne produksjonen!) finne sted etter forestilling, med Veronica Thorseth som ordstyrer. Lørdagens forestilling er en del av arrangementet Poesidigg i regi av Henning Bergsvåg, opplesninger vil da skje fra kl. 19, samt samtaler med kunstnere/opplesere etter forestilling og fest med DJ utover natta!


Koreografi, utøvelse og tekst: Ann-Christin Berg Kongsness, Marte Reithaug Sterud
Scenografi: Henning H. Bergsvåg
Lysdesign: Elisabeth Kjeldahl Nilsson
Trailer: Sigurd Ytre-Arne
Lydteknisk assistanse: Sigurd Ytre-Arne, Leo Preston
Kostyme: Fredrik Floen
Foto: Elisabeth Kjeldahl Nilsson, Trine Hisdal
Videodokumentasjon: Millimedia
Produksjon: Sterud/Kongsness
Co-produksjon: Black Box teater
Samarbeidspartnere i Bergen: Kunsthuset Wrap, Bergen Dansesenter, Poesidigg
Støttet av: Kulturrådet

Legg til ekstern kalender…