Ekko festival nr. 14, Nina Kraviz, Laurel Halo, Andy Stott, Islam Chipsy, SØS Gunver Ryberg ++

LØRDAG 28.OKT, DØRENE ÅPNER 20.30

PROGRAM:
1.ETG
21.00 RUDI & ADMIR (live)
00.00 SØS GUNVER RYBERG (live)
00.45 DJ IDA NERBØ
2.ETG
21.30 DJ JULIE SILSET
22.00 LAUREL HALO (live)
23.15 ISLAM CHIPSY (live)
00.30 ANDY STOTT (live)
01.30 NINA KRAVIZ

ALLE TIDSPUNKTER ER VEILEDENDE, ENDRINGER KAN FOREKOMME

[Bilde]

NINA KRAVIZ (RUS)
Dj, vokalist og produsent Nina Kraviz kommer opprinnelig fra Ikrutsk i Sibir, hun reiste egentlig til Moskva for å bli tannlege, men stedet for tenner og tannråte ble det tekno for alle pengene og hun ble fort involvert i byens klubbscene, resten er egentlig historie. Nina er et navn som alle som følger med på internasjonal elektronisk dansemusikk kjenner til.

Hun har fasinerende god teft for å kombinere klassikere med nytt materiale i settene sine. Hennes egen musikk er også av meget god kvalitet, litt minimalistisk, intens, og med et tydelig særpreg. I tillegg til en imponerende mengde utgivelser, har Kraviz siden begynnelsen av tiåret vært ekstremt aktiv live og spilt omfattende turneer i hele verden. Boiler Room, Berghain, Dekmantel og Pukkelpop, små klubber og enorme festivaler, og hun har en fanskare som bare vokser og vokser.

[Bilde]

LAUREL HALO (US)
Gjennom over ti år med utgivelser har Halo utforsket det eksperimentelle elektroniske musikkfeltet fra flere vinkler, fra post-pop til tekno til elektro-jazz. Arbeidet hennes pusher alltid sjangergrenser og hun fornekter all klassifisering. Halo er født og oppvokst i Michigan i USA, men bor og arbeider i Berlin. Musikken hennes speiler hennes påvirkning fra alt fra Detroit-tekno og sci-fi til Berlinsk-dansemusikk. På debutalbumet «Quarantine» (2012) ligger det alltid et teppe av ambient lyd bak en rå og krisp vokal.

Hennes enkle, ubehandlete stemme i kontrast mot det myke elektroniske lydbildet forsterker en følelse ulike lag. Albumet ble kåret til årets album av The Wire. Med oppfølgeren «Chance of Rain», fjernet hun seg fullstendig fra vokalbruken og laget et album bestående av teksturfylt tekno.

Mellom 2013–16 samarbeidet hun med en rekke artister og produsenter om ulike kunstneriske prosjekter, noe som tydelig har påvirket albumet, «Dust», sluppet tidligere i år. Under Ekko fremfører hun materiale fra sitt siste album sammen med perkusjonist Eli Kreszler.

ANDY STOTT (UK)
Manchester-baserte Andy Stott har i mange år markert seg som en toneangivende produsent og musikkskaper i sjiktet mellom house, tekno, grime og dub. Musikken hans veksler mellom flytende lydlandskaper og dansbare beats, alltid med klinisk presise overganger gjerne ispedd spøkelsesaktig vokal.

Han har sluppet sju album og EP-er, i tillegg til et drøss med singler og kortere utgivelser. Stott har vært tett knyttet opp mot plateselskapet Modern Love i Manchester sammen med blant annet Caro Intelecto og Demdike Stare, og samarbeider tett med selskapets grunnlegger og produsent Shlom Sviri.

«Too Many Voices», hans nyeste plate fra 2016, er både eksperimentell og samtidig noe av det mest tilgjengelige Stott har kommet med. Albumet karakteriseres av elegant bruk av en Triton-synth som har satt tydelige spor i arbeidet, inspirert av blant annet Sylvian og Sakamotos fantastiske «Bamboo Houses» fra 1982.

ISLAM CHIPSY (EGY)
Med ville og fengende rytmer, og voldsomt keyboardspill representerer Islam Chipsy en helt spesiell opplevelse. Musikken hans er en blanding av tradisjonelle egyptiske og vestlige melodier, fremført av ham selv på keyboard med en trommeslager på hver side. Lyden er inspirert av tradisjonell festival- og bryllupsmusikk i Kairo, tilpasset klubb- og konsertscener.

Chipsy er selv trent i tradisjonell egyptisk musikk, men tjueåtteåringen har allerede rukket å utvikle en helt egen stil og teknikk opp mot spillejobber, både solo og med bandet EEK. Youtube har vært hovedkanalen for å nå ut til nye publikummere og har vakt stor oppmerksomhet internasjonalt.

Chipsys band EEK kom nettopp med sin debututgivelse på Nashazphone, et algerisk/egyptisk plateselskap basert i Kairo med fokus på punk, jazz, psych og andre eksperimentelle sjangre. EP-en gir et innblikk i hvilket musikalsk kaos man kan forvente seg av en konsert med denne artisten.

SØS GUNVER RYBERG (DK)
Tidligere arbeidet danske SØS Ryberg mest med lyd som bærende element i sine kunstinstallasjoner, men hennes nyere interesse for mørke, suggererende rytmer, har ført henne til inn på teknoscenen. Musikken hennes høres farlig og kraftfull ut, årvåken, tilkoblet.

Ryberg har lang fartstid innen lyd, og hennes interesse og karriere startet innenfor lydkunst for mange år siden. Hun har utstilt lydverker på de største kunstinstitusjonene i Danmark, på Istanbul Biennalen, gallerier og festivaler i USA og Europa.

I 2016 gav hun ut ep´en AFTRYK på Berlin-labelet Contort og har i de siste par år opptrådt på festivaler for eksperimentell musikk over hele Europa. Samtidig har hun vært travelt opptatt med å lage musikk og lyddesign for dataspill, performance- og teateroppsetninger.
Konserten gjennomføres med støtte fra Nordisk kulturfonds puls-program.

IDA NERBØ
Ida Nerbø spiller tekno av den rene, mørke sorten, og med hint av hypnotiske linjer og acid-elementer. Hun trives med seine, lange sett, og gjerne i undergrunnen. Ida er en av de nye talentene som dukket opp i teknomiljøet for noen år siden.

I år har hun for første gang reist ut i verden på DJ-oppdrag, og har gjestet klubber i Portugal, Hong Kong og Kina.
Nerbø leder DOT-kollektivet, som også ut Bergen Techno Fanzine.

[Bilde]

RUDI & ADMIR
Admir Korjenic er en sunnmøring som satte emigrerte til Bergen i 2005, han har sterke røtter i både Østre og Ekko, selv om han nå har flyktet i Oslo. Han deler tiden sin mellom livet som produsent og å drive plateselskapet Maksimal, som gir ut elektronisk musikk fra Bergen.

Platesamlingen hans bærer preg av optimisme og glede, fra spansk wave-inspirert house ala John Talabot til afrikansk stammemusikk og deilig, sensuell disko rett fra 52nd street i NY. Det veksler og svinger mellom blytunge rytmer og luftige melodier, i det siste har han fått spesiell interesser for lange seige droner og ambiente lydlandskap.

Rudi Valdersnes har vært en aktiv artist på den elektroniske musikkscenen i Bergen i en årrekke, og har frekventert byens klubbscener hyppig fra både danse- og scenegulvet. I 2016 gjorde han et bestillingsverk for Ekko, som for alvor viste fram hans evne til å frambringe bilder gjennom rytme og klang.

Rudi og Admir deler en felles interesse for minimalistisk dansemusikk, der lyden er strippet ned til de aller minste bestanddelene, men fortsatt er funksjonalistisk, dansbart og gøy. Denne kvelden samles de bak bordet med to trommemaskiner, en haug ambient- og dronemusikk på plate og mikser det hele sammen til en svevende og transenderende cocktail.

JULIE SILSET
Julie Silset har en vedvarende interesse for psykedelisk musikk og innen elektronisk musikk, noe som gjør seg hørbart i hennes dj-sett. Musikken reiser gjennom ulike lydlandskaper der repeterende melodier og beats sammenfaller i atmosfærisk lyd, gjerne med langstrakte drømmende komposisjoner. Alltid til stede er en dyp og omliggende bass som lar det hele flyte sammen, og som bæres av intensiteten. Det blir intim og varmt. Hypnotisk og velgjørende.

18-års aldersgrense, mulighet for vergeordning
Mer info på ekko.no

Legg til ekstern kalender…