MESTERAFTEN: KYLIÁN, FORSYTHE OG ØYEN

TYPISK KYLIÁN

Jiří Kylián har gitt det norske publikummet alt fra dans i gangene under scenen, til seks bejublede balletter i svart og hvitt. For første gang i Norge viser vi Tiger Lily som danses med en strykekvartett spillende på scenen. Musikken spenner fra John Cage til Bachs ikoniske verk Goldbergvariasjonene. Balletten er vakker, ren og følelsesladd, og den er typisk Kylián.

SJOKKBØLGER

Det er også første gang det norske publikummet får oppleve In the Middle, Somewhat Elevated av William Forsythe. Dette verket sendte sjokkbølger gjennom ballettverdenen etter urpremieren ved Operaen i Paris. Det tok ikke lang tid før både koreografen og danserne i originalcastet fikk legendestatus. Forsythe selv kalte disse danserne wunderkinder – unge dansere som kunne utføre alt. Nå er det Nasjonalballettens dansere som skal bryne seg på dette spektakulære og pulserende verket. Her er renskåren og rå dans til elektronisk musikk av Thom Willems.

TIDSBALLETT

«Fantastisk» var et ord som gikk igjen etter verdenspremieren på Alan Lucien Øyens Timelapse i 2015. Inspirert av Back to the Future-filmene laget Nasjonalballettens huskoreograf en ballett om tid, forventninger og nostalgi. «Han spenner opp det store lerretet med tidløs og uendelig vakker dans …», mente Dagsavisen.

Legg til ekstern kalender…
#dans