Utstillingsåpning: Impermafrost

[Bilde]

Velkommen til åpningen av ”Impermafrost” – en separatutstilling som har blitt til under
Angela Davies sitt gjestekunstneropphold i S12.

Impermafrost er en audiovisuell installasjon som søker å oppmuntre til refleksjon og samtaler om miljø. Glassets sammensetning – og endringene det går gjennom under påvirkning av varme og lys, tillater oss å trekke paralleller til isformer og prosesser rundt klimaforandringer. Lysinstallasjonene aktiveres ved hjelp av datasignaler som lyser opp og lager projeksjoner av glassobjektene. Den sykliske belysningen av verkene påvirkes av informasjon om de skiftende tilstandene i arktisk sjøis.

Angela Davies er en kunstner fra Wales, som arbeider i krysningen mellom
kunst, vitenskap, teknologi og natur. Arbeidene hennes tar for seg aktuelle temaer som omhandler sted, rom og prosess. Verkenes samspill muliggjør intime opplevelser, som kan endre våre oppfatninger av indre og ytre rom. Dette gjelder også refleksjoner rundt måten man tenker og erfarer miljø på. Gjennom en hybrid av tradisjonelle disipliner og kreativ teknologi skaper Davies interaktive øko-lysskulpturer og installasjoner.

Angela Davies er meddirektør i Studio Made – et tverrfaglig studio og galleri i Denbigh, Wales. Hun er også en del av Pervasive Media Studio, et studiofellesskap for bl.a kunstnere, designere og forskere. Davies har stilt ut både nasjonalt og internasjonalt, og solgt arbeider til offentlige og private samlinger i Storbritannia, Europa og USA. Hun har mottatt flere priser, den siste i rekken var ”Impact Acceleration Account Award” fra the Economic and Social Research Council. Prisen muliggjør arbeid med forskning knyttet til menneskeskapte klimaendringer, sammen med ansatte ved Universitetet i Bangor. Davies har en MA fra Manchester School of Art (2013). www.angeladaviesartist.co.uk

Teknologien er utviklet i samarbeid med Chris Ball
Takk til Kjemisk Institutt og Institutt for Fysikk og Teknologi ved Universitetet i Bergen for deres støtte.

I Samarbeid med PIKSEL2017

Åpning 17. nov kl. 19:00
Artist talk lørdag 18. nov kl. 14:00
Utstillingen står til 22. desember
Åpningstider onsdag-søndag 12:00-17:00

Legg til ekstern kalender…