LilleSmak - Vinsmaking

[Bilde]

TENUTA LUISA RIBOLLA GIALLA IGT VENEZIA GIULIA DISTRIKT: Friuli DRUER: 100%% Ribolla Gialla ALKOHOL: 13% OM VINEN: En frisk og fruktig hvitvin. Strågul farge med grønnskjær. Delikat aroma med toner av blomster og akasie. Smaken er tørr og noe mineralsk med preg av sitrus. PASSER TIL: Går godt til fisk, skalldyr og østers. Er også utmerket som aperitif. VINIFIKASJON: Modnes på bunnfall i 5 måneder. Deretter minimum 2 måneder på flaske.

TENUTA LUISA FRIULANO DOC ISONZO DEL FRIULI DISTRIKT: Friuli DRUER: 100% Friulano ALKOHOL: 13,5% OM VINEN: Dette er den hvitvinen som er mest representativ for vinkulturen i Friuli. Intens trågul i fargen. Floral og fruktig aroma med hint av bitre mandler. Smaken er tørr, med en fruktig syrlighet som gir den fylde og mykhet. PASSER TIL: Går bra til ferske oster, og lette retter med mye grønnsaker. VINIFIKASJON: Modnes på bunnfall i 6 måneder. Deretter minimum 2 måneder på flaske.

PETRUSSA SAUVIGNON DOC FRIULI COLLI ORIENTALI DISTRIKT: Friuli DRUER: Sauvignon 100% ALKOHOL: 14% OM VINEN: Strågul farge. Aroma av sitrus og stikkelsbærbusk. PASSER TIL: Grønnsaksretter, asparges, sjømat. VINIFIKASJON: Nøye utvalgte håndplukkede druer presses mykt. Fermenteres ved kontrollert temperatur, 16/18 grader celsius. Ikke malolaktisk fermetering.

TENUTA LUISA I FERRETTI DESIDERIUM IGT VENEZIA GIULIA DISTRIKT: Friuli DRUER: Chardonnay, Friulano, Sauvignon ALKOHOL: 14% OM VINEN: En fremragende, elegant hvitvin. Aromaen er innbydende og avstemt med toner av sitrus og vanilje. Smaken er harmonisk og velstrukturert med preg av moden gul frukt. PASSER TIL: En anvendelig all-round vin. Går godt til grønnsaksretter, lyst kjøtt og fet fisk. VINIFIKASJON: Modnes på bunnfall i 8 måneder. Chardonnayen modnes på eikefat i 8 måneder. Etter at de tre druevariantene blendes sammen lagres vinen på tanker av rustfritt stål i 3 måneder. Deretter 2 måneder på flaske.
TENUTA LUISA REFOSCO ISONZO DEL FRIULI DISTRIKT: Friuli DRUER: 100% Refosco del Peduncolo Rosso ALKOHOL: 13,5% OM VINEN: En vin som er typisk for Friuli. Intens, vinøs aroma, med tydelig preg av bjørnebær. Kraftig og fyldig smak med tydelige tanniner og en behagelig bitterhet. PASSER TIL: Går godt til speket kjøtt, ferske kraftige pølser, modne oster. VINIFIKASJON: Maserasjon i 15 dager. Gjæring i 12 dager på rustfritt stål. Modning på bunnfall i ca 8 måneder, deretter på flaske i 3 måneder.

PETRUSSA SCHIOPPETTINO DI PREPOTTO DOC FRIULI DISTRIKT: Friuli DRUER: 100% Schioppettino ALKOHOL: 13% OM VINEN: Dyp rubinrød farge. Fyldig aroma preget av røde bær og kirsebær. Dette går igjen i smaken, som også har et distinkt innslag av pepper, samt et svakt røykpreg. PASSER TIL: Går godt sammen med vilt, smaksrike retter av rødt kjøtt og harde oster. VINIFIKASJON: Håndplukkede, nøye utvalgte druer fermenteres i 8 dager ved kontrollert temperatur. Modnes 18 måneder på barriques, deretter 8 måneder på flaske. ANNET: Fra vinmarker på leirholdig jordsmonn.

TENUTA LUISA I FERRETTI ROL IGT VENEZIA GIULIA DISTRIKT: Friuli DRUER: Merlot, Cabernet Sauvignon, Refosco dal Peduncolo Rosso. ALKOHOL: 13,5% OM VINEN: En intens og elegant vin med distinkt aroma av moden frukt, krydder og urter. Smaken er rund og kraftig, preget av moden frukt med toner av bjørnebær. Godt avstemte tanniner gir den en fast karakter, uten å forstyrre mykhet og balanse. PASSER TIL: Går godt til de fleste typer rødt kjøtt og pikante, vellagrede oster. VINIFIKASJON: Lang maserasjon av must for å trekke ut aromaer. Modnes på eikefat i 12—18 måneder. Deretter på flaske i 2 år.

Legg til ekstern kalender…