The Fjords // Ingensteds

Gjennomgripende, gåtefullt og storslagent – i dette henseende er kanskje ikke The Fjords så ulik deres naturlige navnebror. Men om du dykker litt dypere blir den skimrende overflaten overraskende faretruende.
Med frontfigur Petter Vågan ved roret er The Fjords det norske firemannsbandet som er i stand til å “out-sad any member of The National” (Under The Radar Magazine), når de serverer mørke fortroligheter på en seng av glitrende synth og elektronika.

Til tross for deres eteriske kvaliteter er The Fjords forankret i hverdagen – med en tematisk spennvidde som strekker seg fra kjærlighet, liv, tap, avhengighet, forurensning og den industrielle tidsalder (dog ikke alltid i den rekkefølgen) “Mange av tekstene handler om å være en liten brikke i et enormt, uforklarlig billedvev av hendelser og forestillinger,” forklarer låtskriveren Vågan. “Det handler i det store og det hele om å forsone seg med at virkeligheten ikke er slik du trodde den var.”

Bandets historie strekker seg tilbake til 2013, da Vågans soloprosjekt firedoblet seg til å inkludere Bardur Reinert Poulsen (bass, synth, vokal), Kim Christer Hylland (trommer, electronikk, vokal) og Vegard Lien Bjerkan (synth, vokal).

“I begynnelsen var det bare jeg som lekte meg med hjemmestudioet mitt. Jeg lastet opp et par spor og ble spillelistet på P3 temmelig kjapt. Jeg fikk med meg Vegard, Bardur og Kim fordi jeg visste de kunne takle allsidigheten i å spille i et liveband med de elementene jeg ville ha med.”

Siden bandets debutalbum ‘Silhouettes’ ble sluppet sommeren 2015, har The Fjords lokket til seg fans så vel som musikkbransjen; med showcaser på By:Larm, Trondheim Calling og Sørveiv, samt stappfulle konserter på Pstereo, Bakkefestivalen og i Storsalen på Samfundet – langt unna de ensomme lydene Vågan spilte for seg selv i det enkle hjemmestudioet på toppen av en ås i Trondheim. Legg til NRK P3´s spillelistinger, snart 2 millioner avspillinger på Spotify, en mengde tastemaker-tips (som Spotify´s “Spotlight 2015” og WiMP´s “Top 100 of 2014”) og den prisbelønnede musikkvideoen til All In, og du har en av årets mest etterlengtede artister.

Legg til ekstern kalender…