Musikk som ytringsfrihet: ”As I Open my Eyes" (2015)

Feministisk Filmklubb varmer opp til by:Larm med det tunisiske dramaet «As I Open My Eyes». Her møtes det personlige og det politiske i kombinasjonen film og musikk. Er det mulig med virkelig frigjøring – også musikalsk og kunstnerisk – i et samfunn der livsgleden så lenge har vært kuet av frykt og mistillit til systemet?

18 år gamle Farah er en fri sjel i et ufritt land. Vi er i Tunisia i 2010, like før den arabiske våren bryter løs. Moren Hayet vil at datteren skal bli lege, men Farah spiller i band og er mer opptatt av musikk, uteliv, og kjæresten Borhene. Bandets musikk blander vestlige og arabiske toner, og har tydelig politiske tekster. I et land der opposisjon slås hardt ned på, og der kvinner helst skal holde seg tekkelig i bakgrunnen, havner Farah snart i sikkerhetspolitiets søkelys – med dramatiske følger. (Beskrivelse hentet fra tiff.no)

Originaltittel: A PEINE J’OUVRE LES YEUX
Regissør: Leyla Bouzid
Lengde: 1 time 42 min
Land: Frankrike, Tunisia, Belgia og De forente arabiske emirater
Undertekst: Engelsk

PRAKTISK INFORMASJON:
Sted: Deichmanske Grünerløkka
Tid: Onsdag 28. februar kl. 19. Dørene åpner kl. 18:45
Inngang: 50 / 75 kr* (*medlemskap i Norsk Filmklubbforbund betales ved førstegangsbesøk og er semesterbasert).
Aldersgrense: 12 år

Filmen vises med støtte fra Institut français / Screening organised with the support of Institut français.


Feministisk filmklubb har som formål å bruke film som et kulturhistorisk hjelpemiddel med vekt på feministisk tankegods. Dette gjøres ved gjennomføring av filmvisninger og andre arrangementer som oppfordrer debatt rundt feministiske ideer.

Legg til ekstern kalender…