Ingensteds // Kristin Minde // Slippfest Hjerteslag// gjest: Trygve Skaug

[Bilde]

Kom og vær de første som hører musikken fra albumet ”Hjerteslag” LIVE, som er Kristins første plate på norsk. Det blir en glitrende kveld med et stjernelag av utøvere. Gjest: Trygve Skaug.

Albumet bestående av 11 norske viser som er laget sammen med produsent og bassist Even Ormestad. Med seg har de et stjernelag med noen av popbransjen mest erfarne utøvere og artister.

På platen medvirker David Wallumrød, Thomas Gallatin, Madeleine Ossum, Tove Erikstad, Espen Tappel og Jonas Kilmork Vemøy. Kristin synger og spiller piano, og i tillegg til å være komponist og tekstforfatter hovedarrangør for mesteparten av musikken. I tillegg har også Jan Martin
Smørdal vært med og arrangert strykearrangementene.
På vokal medvirker blant annet Lars Bremnes, Ingelin Reigstad Norheim og Trygve Skaug.

Kristin Minde og musikerne Espen Tappel og Jonas Kilmork Vemøy, reiste på turné for flyktninger på ulike flyktningog
asylmottak i Oslo og omegn med støtte fra FFUK. Dette ble mange sterke møter, og flere sanger.

Sangene handler om å være på vandring, på leting etter et hjem. Flere av tekstene er inspirert fra dagens flyktningsituasjon, og om hvordan vi som samfunn tar imot mennesker fra andre kulturer. Og hvordan bånd mellom mennesker kan gjøre at en kan kjenne på samhold og nærhet, tross avstand over tid og landegrenser.

Temaer for tekstene er bl.a. frykten for å vise sitt sanne ansikt, om den norske folkesjelen på godt og vondt, om å våge stoppe opp og høre vindens sang, om å ta vare på de minste i samfunnet vårt – og de som faller utenfor. Men selve kjernen i albumet, handler om å finne seg selv; i møte med andres kultur, i møte egen kultur og i møte med seg selv. Flere av tekstene tar opp spørsmål om hva er det som binder oss sammen som
folk, men også hva det er som gjør at to mennesker holder sammen.

Sangen ”Over sjø og land”, som handler om de samfunnets usynlige, bostedsløse og flyktninger, er skrevet i samarbeid med Trygve Skaug, som har stått bak en lang rekke hit-er på NRK P1.

Den folkekjære artisten Lars Bremnes synger sammen med Kristin på sangen ”Eg vil gjerne”, som handler om frykten for å vise sitt sanne ansikt – og drømmen om å finne en som tåler det. Ingelin Reigstad Norheim fra gruppen ”Garness” synger på sangen ”Måneland”, som skildrer et fastlåst forhold i et landskap der ingenting vil vokse.

Kristins musikk har høstet gode kritikker i mediene, og debutplaten ble av Bergens Tidende omtalt som “En debutplate med til dels svimlende kvaliteter".

”Et ekstraordinært talent." – Avisen Østlendingen omtalte Kristin slik:

Albumet gis ut på plateselskapet Grammofon.

Legg til ekstern kalender…