Bendik Baksaas & Helga Myhr // Bortenfor

[Bilde]

Bendik Baksaas er en komponist, DJ og musiker som utforsker minimalisme i ordets videste forstand. I lek og kamp med synther og samplere oppstår det uventede. Enkle lyder trer fram gjennom tålmidig repetisjon og skinner sånn bare detaljer kan.

Gjennom de siste ti årene har han dyrket maskiner og elektronikk som sitt hovedinstrument, og bidrar til å representere denne instrumentgruppen i Oslos miljøer for jazz, samtidsmusikk og techno. Han har en rekke albumutgivelser bak seg, senest Grønland Kaller i samarbeid med slampoet og forfatter Fredrik Høyer.

Helga Myhr fra Ål i Hallingdal spiller hardingfele og kveder. De siste årene har hun vakt oppsikt med sitt stilrene og kompromissløse uttrykk. Eldgamle melodier flettes elegant sammen med improvisasjon og nye komposisjoner.

Hennes siste albumutgivelse var med vokalgruppa Kvedarkvintetten i desember. Gjennom ivrig utforsking av folkemusikk i forskjellige formater er hun et unikum på scenen for norsk tradisjonsmusikk.

Baksaas og Myhrs samarbeid startet i 2017 drevet av nysgjerrihet for den andres felt. Deres første felles albumutgivelse kommer til høsten, noen smakebiter kan høres her:

soundcloud.com/bendikbaksaa…
soundcloud.com/bendikbaksaa…

Legg til ekstern kalender…