Jon Hopkins

Rockefellers tekst:

Den britiske pianisten, komponisten, artisten og produsenten byr på melodisk elektronika og house. Han begynte karrieren i Imogen Heap, men har senere fått en stor karriere både som soloartist og bakmann. Han har produsert musikk for Brian Eno, Coldplay og store filmer som «Monsters» og «How I live Now». «Death And All His Friends» og «Life in Technicolor» er låter signert Hopkins på «Viva La Vida»-platen til Coldplay, det mest solgte albumet i 2008.

Sandeep Singh sa det så treffende i sin VG-anmeldelse av «Immunity» fra 2013: «Man skulle tro Brian Eno lærte Jon Hopkins å puste … nå treffer han blink mellom mekanikk og menneskelighet. Med et mer raffinert øre for drømmelyder og ulmende støy, lager Hopkins en cinematisk blanding av klubbmusikk og delikat fremtidsgarage. Det er sjelden støy låter like harmonisk … Hopkins motbeviser Daft Punk: Man trenger ikke å forlate elektronisk musikk i 2013 for å gjøre den human.»

(Bilde: Av Aleksandr Zykov – https://www.flickr.com/photos/infanticida/5369959466/, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=19970852)

Legg til ekstern kalender…