Kismet: Hvordan tyrkiske såpeoperaer forandret verden

Feministisk Filmklubb viser dokumentaren Kismet (2014) om tyrkiske såpeoperaer og hvordan de påvirker kvinner i den arabiske verden og Europa til å bryte ut av destruktive og undertrykkende relasjoner.

OM FILMEN
Tyrkiske såpeserier har blitt ekstremt populære over hele den arabiske verden. Hver uke sitter millioner av seere klistret foran skjermene. De fleste kvinner. Stedene hvor seriene utspiller seg rennes ned av turister og mange barn kalles opp etter stjernene i såpeseriene. Men en langt viktigere konsekvens av såpeseriene er at de har statuert viktige eksempler for tusenvis av kvinner. Livet trenger ikke leves i frykt for ektefellens sinne, eller uten den personlige friheten mennesker har krav på. De tyrkiske såpeseriene viser sterke og modige kvinner som tør å stå opp mot barneekteskap, seksuell trakassering, vold og voldtekt. Og i Kismet blir vi kjent med virkelige kvinner som har turt å gjøre det samme i sine liv. Respekt og kjærlighet er ikke utenfor rekkevidde, men finnes også for dem! (Beskrivelse hentet fra filmfrasor.no)

Hellas, Cyprus 2013
Regissør: Nina Maria PASCHALIDOU
Språk: Tyrkisk, arabisk, engelsk
Spilletid: 52 min
Sjanger: Dokumentar

Filmvisningen arrangeres i samarbeid med Nazar Cafè, som holder til på Sagene Samfunnshus.


Feministisk filmklubb har som formål å bruke film som et kulturhistorisk hjelpemiddel med vekt på feministisk tankegods. Dette gjøres ved gjennomføring av filmvisninger og andre arrangementer som oppfordrer debatt rundt feministiske ideer.

Legg til ekstern kalender…