Terje Rypdal Conspiracy med Palle Mikkelborg | Oslojazz 2018

Terje Rypdal er en av våre mest anerkjente musikere internasjonalt. Han startet sin karriere som gitarist i rockebandet The Vanguards 1961 og dannet det som omtales som Norges første supergruppe The Dream i 1967. Han var også medlem av Jan Garbareks sagnomsuste kvartett fra 70-tallet sammen med Jon Christensen og Arild Andersen. Nå har han bikket 70 år og har en karriere som spenner over fem tiår. Han har mottatt tre Spellemannspriser, så vel som Buddy-prisen i 1985. Senest i 2012 ble han innlemmet inn i Rockheim Hall of Fame.

Rypdal har aldri vært fastbundet av sjanger, men heller åpen for det meste. Han har like gjerne samarbeidet med metal-bandet Enslaved, Mari Boine og Ronnie Le Tekrø, som jazzmusikerne Jon Christensen, Palle Mikkelborg, Jan Garbarek, Karin Krog og Elefant 9. Ved siden av dette har han arbeidet som komponist, noe som har resultert i hele sju symfonier. Han eksperimenterer med både Harley Davidson motorsykler, filmsnutter, ferjehorn og jetflymotorer i sine forestillinger.

Tre dager etter han fylte 70 år i august 2017, ble det holdt en storstilt feiring med jubileumskonsert på et utsolgt Nasjonal Jazzscene Victoria. Her stilte musikerkollegaer opp, og man ble vitne til et forrykende show med Terje Rypdal og hans hvite Fender Stratocaster i spissen.

I år er han å finne på Røverstaden, som før huset det kjente Club 7 i Vika. Dette er lokaler Rypdal har spilt i mange ganger tidligere, og det er sann glede å bringe ham tilbake til denne scenen. Med seg har han Endre Hareide Hallre, Ståle Storløkken og Pål Thowsen, en kvartett som utgjør Terje Rypdal Conspiracy. Han sier selv at denne kvartetten er som starten på en ny æra. I tillegg til de faste konspiratorikerne er en av de musikerne han har samarbeidet mest med opp gjennom årene, den danske trompeteren Palle Mikkelborg, med som gjest denne kvelden.

Legg til ekstern kalender…