Oslo 14 // ut=inn // av Tone Åse

Hva skjer når vi begynner å lytte konsentrert til det som er rundt oss?

Stykket er inspirert av vår lydlige oppmerksomhet, av hva som skjer når vi begynner å lytte konsentrert til det som er rundt oss. Sangerne i ensemblet har gitt komponist Tone Åse opptak av lyd i egen tilværelse, og disse danner utgangpunktet for et stykke som utforsker lyd både som sonisk materiale, som betydningsfulle påminnelser, og som utgangspunkt for assosiasjoner, også de musikalske.
/

Tone Åse arbeider med lyd og stemmelyd både akustisk og elektronisk, og utforsker i dette stykket materiale i det store spennet mellom musikk, lyd, abstraksjon og mening. Hun er i utgangpunktet både sanger, låtskriver, lydmaker og improvisator, og med bakgrunn i sin lange erfaring med a capella-formatet (Kvitretten, Trondheim Voices) ønsker hun i dette stykket å spenne opp hele det store lerretet.
/

Bestillingsverket er finansiert av Det norske komponistfond.

Oslo 14 vokalensemble ble stiftet av vokalist Elin Rosseland i 2014, sammen med organisasjonen Østnorsk jazzsenter. OSLO 14 er improvisert, fri musikk som drar deg inn. Ensemblet utforsker mulighetene som oppstår når mange stemmer lager musikk sammen. Kunstnerisk leder fra 2016 er Andreas Backer.

Dørene åpner 17:30 // konserten starter 18:00

Flerbrukshallen på Hausmania: benytt inngangen til Grusomhetens teater, adkomst via Vestre Elvebredd

FRI ALDERSGRENSE!

Arrangør: Konsertforeninga

Legg til ekstern kalender…