MDC (US) Radioactive chocolate tour 2018 // Scheisse Minnelli (DE)// Planet Trash (SE) + DØMT (NO)

MDC (US), Scheisse Minelli (DE), Planet Trash (SE) + Dømt (NO)

[Bilde]

De amerikanske punk-legendene MDC kommer til Blitz 13. juli!

MDC hadde et uventet come-back i offentligheten da de i november 2016 ga ut en video med nyinnspilling av låta «Born to die». Refrenget «No Trump, No KKK, No Fascist USA» ble til et slagord for de landsomfattende protestene mot Trumps ekstreme politikk, og den nesten 40 år gamle punk-klassikeren ble en hit, igjen.
MDC startet som The Stains i Austin,Texas i 1979. De flyttet tidlig på 80-tallet til San Francisco, hvor de ble en del av den gryende Bay Area-scenen og skiftet navn til MDC i anledning av sin albumdebut i 1982, med tittelen Millions of Dead Cops. Denne skiva vakte berettiget oppsikt over hele den punk-interesserte verden og litt til. 14 låter på 20 minutter , kreativ, formsterk og høyenergisk punkrock med krass og sviende kritikk av amerikansk kultur, politikk og moral.
Albumet satte en hard standard som har inspirert generasjoner av punk gjennom 35 år.
Deres senere utgivelser bærer titler som Multi-Death Corporations, Millions of Dead Children, Magnus Dominus Corpus ,etc.
MDC har alltid vaiet fanen høyt for de fremmedgjorte og mistilpasse i det brutalt konforme amerikanske samfunnet og satt foten hardt ned for retten til å være forbanna og gjøre motstand mot samfunnets represjon. Det amerikanske punk-nettverket fikk allerede tidlig på 80-tallet oppleve at MDC mener alvor med sin progressive lyrikk og at de står for dette også når de ikke står på scenen. Dave Dictor& co har vært utrettelige aktivister for en mangfoldig scene og like rettigheter for alle, uansett kjønn og preferanser.

Det er langt på vei det originale MDC som beærer oss med sitt besøk 13. juli,
3 av 5 originale medlemmer fra 1979 er med, trommisen Al Schvitz, gitaristen Ron Posner og sangeren Dave Dictor.
Bandet leverer etter hva vi hører med stilen i behold.
Det er bare å glede seg til dette!
Samen med seg på tur har de tyske Scheisse Minelli og svenske Planet Trash.
De lokale favorittene Dømt har fått det ærerike og ansvarsfulle oppdraget å representere den lokale punk-scenen, og de starter showet tidlig. Vær der!

Legg til ekstern kalender…