Sommerlig Pop og fargesprakende Rock fyller GAMLA Konsert & Scene´s Øya-Klubbdag

[Bilde]

KL.19.00: LYSE NETTER
KL.20.00: COCKTAIL SLIPPERS
KL.21.00: SVALESTUP
KL.22.00: LAZY QUEEN
KL.23.00: BRUT BOOGALOO

[Bilde]

KL.19.00: LYSE NETTER (Foto: Alvin Santos)

Det Oslo-baserte lofotbandet Lyse Netter spiller popmusikk på nordnorsk.
Musikalsk manøvrerer bandet seg i et landskap farget både av moderne pop og det evigunge åttitallet.
Inspirasjonskildene strekker seg fra artister som Phoenix, M83 og St. Lucia koblet med åttitallsgiganter som Don Henley, Lionel Richie og Prefab Sprout.

Deres første singel Prøva Igjen (2017) gikk rett inn på spillelistene på både NRK P3 og NRK P1, var en de mest spilte norske låtene på radio i sommermånedene
og ble av P3s musikksjef Mats Borch Bugge hyllet som ”Nordlandsindie på sitt mest dansbare”.

Fredag 1. juni slipper Lyse Netter sin fjerde singel Stjerneskudd, før de retter blikket mot festivalsommeren
og besøk til blant annet Trevarefest og Høllafæst – og nå også Klubbdagen på Øyafestivalen hos Gamla.
WEB FACEBOOK INSTAGRAM SPOTIFY VIDEO

[Bilde]

KL.20.00: COCKTAIL SLIPPERS (Foto: Håvard Arnstad)

Cocktail Slippers er et rockeband fra Oslo, kanskje mest kjent fra deres mange års samarbeid med Little Steven fra Bruce Springsteen and the E-Street band.
Nå har jentene gått helt andre veier og har skrevet en låt i samarbeid med Ida Maria.
Låta EXCUSE ME handler om at livet er fullt av «ups and downs», «make the most of it» – ikke ta ting for seriøst, vi lever bare én gang – LET´S HAVE FUN WITH IT!

- Og det er nok akkurat det jentene gjør når de går på scenen. I alle fall er det sånn det ser ut!
Jentene i Cocktail Slippers er kjent for å stille i særs visuelle og matchende outfits, men denne gangen har de tatt det til et helt nytt nivå!
Med wrestling og 70-talls glam-inspirerte sceneantrekk er det ingen grunn til ikke å se andre veier enn på scenen.
I tillegg leverer jentene i Cocktail Slippers fengende rockelåter som perler på en snor.

Som David Fricke I The Rolling Stone Magazine så fint skrev;
«In full hosanna, The Cocktail Slippers sounds a lot like the Go-Go´s but with gats in stead of L.A. cheer, and a mule kick in their high heels.
It´s all retro action but written and detonated with the study and delight of modern rock & roll women in constant touch with their inner filly»

Det er 4 år siden Cocktail Slippers sist ga ut et album, men nå er bandet i full vigør, og flere singler vil bli sluppet i løpet av 2018 med ECXUSE ME som den første i rekken.
Låta er en gjennomført rockelåt med inspirasjon fra 70-tallets New York punk scene og det er lett å dra referanser til band som Blondie, Talking Heads og Ramones.

«Det er ikke alltid så enkelt å være bare jenter i et band. Vi damer får unger og må ha barselspermisjon, noen flytter på landet og andre igjen gir opp rocke-karrieren. Men bandet består!
Vi har nå fått med oss Sara Andersson (Vega) på gitar i tillegg til eksisterende bandmedlemmer bestående av Astrid Waller (Sugar) på bass, Stine Bendiksen (Rocket) på gitar, Bente Konstanse Larsen (Bella Donna) på trommer og Silje Hope (Hope) på vokal.
Nå er vi er skikkelig på plass og så j*** klare for å rocke både Oslo, Norge og verden!»

Et helt nytt album er på trappene tidlig 2019.
Bandet har fortsatt Little Steven og hans plateselskap Wicked Cool Records i ryggen, og en ny USA-turné er planlagt våren 2019.
FACEBOOK":https://www.facebook.com/cocktailslippers INSTAGRAM SPOTIFY VIDEO

[Bilde]

KL.21.00: SVALESTUP

Den energiske garagepop-trioen Svalestup, debuterte i 2016 med slippet av singelen «Kjærlighet og tvil».
Låta gikk rett inn på spillelistene til NRK P13 og høstet anbefalinger og varm omtale av blant annet NRK P3 Urørt.

Siden den gang har bandet levert både dansbar og følsom musikk med låtene «På ei strand», «Nonchalant» og «Alt du treng».
Låtene underbygger bandets jakt på fengende melodier, tøffe riff og stødige rytmer i skjæringspunktet mellom pop, indie og garagerock.

Svalestup spilte høsten 2017 på bransjefestivalen Vill Vill Vest i Bergen, og til sommeren venter blant annet Trænafestivalen.

Nå er Svalestup klare til å innta scenen med de nye singlene “Hjelp mæ” og “Kom igjen” i bagasjen og som slippes 1. juni.
FACEBOOK":https://www.facebook.com/svalestup/ INSTAGRAM SPOTIFY VIDEO

[Bilde]

KL.22.00: LAZY QUEEN

Lazy Queen spiller høyt, veldig høyt, og med en energi sjeldent overgått. Konsertene deres blir jevnt over beskrevet som intense og eksplosive, der publikum like ofte er på scenen som foran scenen.
Musikken ligger i kryssningspunktet mellom noiserock, grunge og punkrock. Med en vegg av gitarer, drivende basslinjer og hardtslående trommer krever de den oppmerksomheten de fortjener når de spiller.
Det spenner fra det down-right skittne og stygge til hooks du kommer til å nynne på resten av uka.

Bandet ble startet av Henrik Søberg i 2013, mens han bodde i New York. Der spilte bandet på noen av byens mest populære scener og festivaler med en bred følging av lokale fans.
De slapp fire singler og en EP til en lovprisende mottakelse fra både nasjonal og internasjonal presse slik som en feature i Nylon Magazine og avspillinger/anbefalinger på Urørt, turnéerte Puerto Rico og varma opp for legender som Psychic TV.

I norge består line-upen av Jonas Røyeng (Sauropod), Jon Bernhard Hunskaar, Petter Anderdal og Peter Mortensen.

I løpet av den korte tiden deres i den norske musikkscenen har de allerede rukket å spille på scener som Blå, Mono, Revolver, Last Train, Pokalen og Musikkfest i Oslo, Kurbadhagen i Sandefjord, Knaus og Fru Lundgreen i Trondheim og Garage i Bergen. Utenfor Norge har de vært på turné i Nederland og Danmark. De har også delt scene med band som Honningbarna, Blomst, Pikekyss, Casa Murillo, Intetskjønn og The Modern Times.

I våres har det blitt spilt inn to EP’er med ny musikk. En spilt inn i Phatcat Studios og den andre har de ikke tillatt noen å røre ved, og spilt inn selv på øvingslokalet deres. Sangene er skrevet over en periode på flere år og kommer til å demonstrere det virkelige spennet i Lazy Queen sin musikk.

Lazy Queen er for de marginaliserte, de som står og føler seg utenfor majoriteten, de skeive, de allierte, feministene, anti-rasistene, de sinte, de isolerte og ensomme, weirdos, freakere og alle i mellom. Lazy Queen er for deg. Bli med dem.

“At once anthemic and accessible, jangly and ethereal, Lazy Queen crafts and expertly blended atmosphere that satiates our love of shoegaze and punk alike.
Based in Bushwick, but bred from all around the world, the international foursome recently released their debut Drift EP.We chatted with lead singer, Henrik,
who has a penchant for dangerously throwing himself down stage steps during the band’s exhilarating live performances.”
- NYLON Magazine
WEB FACEBOOK INSTAGRAM SPOTIFY VIDEO

[Bilde]

KL.23.00: BRUT BOOGALOO (Foto: Milla Mikalsen)

«Hallelujah! Brut Boogaloo er antagelig verdens feteste og beste band.
Etter min mening går det ikke å lage fetere rock’n’roll. Det er dessuten helt unødvendig.»
-The Wilhelmsens

«Faen, det er ingen som lager rock som dette i landet lenger»
-Feedback, iTromsø

I 2017 var ventetiden endelig over da Brut Boogaloo slapp ny musikk for første gang siden 2008.
Først kom singlene Afterglow og oppfølgeren Human Snake som begge fikk spilletid på P3 og P13
og i august kom bandets tredje album «Strike III» på Mother Likes It Records.
Skiva består av 10 låter som viser en stor forkjærlighet for rocken slik den låt på 70-tallet.

Dette er helt klart Brut Boogaloo på sitt skarpeste, og de nærmere 10 årene det har tatt å snekre plata ferdig er vel brukt.
I den forbindelse skal sies at bandet selv også står som produsenter denne gangen.

Singelen Afterglow ble feiret med en raskt utsolgt konsert på Krøsset og albumet fikk ytterligere oppmerksomhet med Norges-turnee´n som fulgte.
De heldige som var til stede var vitne til et heltent Brut Boogaloo som viste at de fortjener hvert eneste rosende ord som blir sagt om dem.
WEB FACEBOOK INSTAGRAM SPOTIFY VIDEO

Mer info om bandene her:

FACEBOOK

Igjen er det Oslo´s beste musikkutstyrssjappe Deluxe Music DLX Oslo på Grünerløkka, som låner ut gromme gitar og bassforsterkere.
WEB

Legg til ekstern kalender…