Einar Stavrum / 1 til 14 september

S9 Galleri har gleden av å by på en fantastisk flott utstilling med selveste Levangerkunstner Einar Stavrum denne høsten. Det ønskes hjertelig velkommen til utstillingsåpning i Sverdrups gate 9 på Grünerløkka lørdag 1. september fra kl. 15.00 til 17.00. Utstillingen kan oppleves t.o.m. 14. september.

Einar Stavrum ble født i 1931 på Ytterøy i Nord-Trøndelag, men oppholder seg nå store deler av året i Hyères, Provance, hvor han jobber med akryl , akvarellteknikker og materialer fra naturen. Han hadde sin første separatutstilling som 60-åring, og har i ettertid gjort separatutstillinger til en årlig begivenhet i både Norge og Skandinavia. Han er forøvrig innkjøpt av en rekke offentlige og private samlinger. Denne utstillingen er den andre i rekken på S9 Galleri, og det sees fram til et hjertelig gjensyn med både mannen og hans kunst.

Einar Stavrum ble tidlig utdannet lærer, logoped og høgskolelektor. Han har arbeidet størstedelen av sitt yrkesaktive liv som avdelingsleder ved lærerhøgskolen. I en treårsperiode av sin allsidige karriere var han engasjert som Norad-ekspert i Zambia. Som medlem av “Utvalget for Form og Farge” og “Tenkegruppa for de kunstvitenskapelige fag” ved universitetet i Trondheim, fikk han ytterlige utfordringer – også som medforfatter i formingsverket "Form og Forming (Universitetsforlaget 1978). Han har forøvrig illustrert flere bøker.

Legg til ekstern kalender…