Mikael Ramel og Bøler // Ingensteds // 20. September

I 1972 ga Mikael ut klassikeren “Till Dej”. Dette er en sjangerdefinerende skive i viseprog og albumet er virkelig et mesterverk. Mikael har turnert Sverige de siste årene med bandet Mikael Ramel Band Till Dej, altså, over 40 år etter “Till Dej” ble sluppet fyller fortsatt Mikael konsertlokaler med folk som vil høre skiva.

Mikael har samlet et band som består av:

Kenny Håkansson på gitar. Kenny er kjent fra “Kebnekajse”. Han spilte på Mikaels første plater og er nå med på turne igjen.

Göran Lagerberg på bass. Spilte med blandt andre Tages (-60 tallet), Mikael Ramel (-70-tallet) og med Egba (-80-tallet)

Mats Öberg på tangenter og sang. En fantastisk musiker som
har spillt med bl a Frank Zappa og Ale Möller band. Mats møtte Mikael i 2003. Siden da har de spilt sammen i forskjellige konstillasjoner. De ga ut albumet ”Vilken Skillnad” sammen i 2005.

Benna Sörman – Supertrommis som atter en gang spiller med Mikael. Benna har en fortid som trommis for blandt andre Magnus Uggla og Pugh.

Bøler består av:

Olav Midttun Lie (gitar og vokal)
Einar Næss Haugseth (tangenter og vokal)
Torjus Eggen (bass)
Tore Flatjord (trommer)
Øystein Bang (mer trommer)

Sagt om Bøler:

“Beske svar på optimistiske meldinger. Optimistiske vrier på alvorlige situasjoner. De som er bevandret i psykedelisk viserock vet at den spenningen er en av de mest fruktbare beitemarkene for den typen musikk, og at mye av gleden består i å høre et godt band i et godt studio prøve å løse opp, eller stramme til, floken ved hjelp av musikalske og språklige metaforer, omveier, digresjoner. Det er det som ofte ender opp med å bli kalt "bitersøtt.””
– Filip Roshauw, The Switch

[Bilde]

Legg til ekstern kalender…