Syndebukken: Prosessen mot Harry Lindstrøm

Velkommen til filmvisning av dokumentaren “Syndebukken”, om Harry Lindstrøm – byråsjef i Industridepartementet, og en mann med mye makt og høy arbeidskapasitet. I oktober 1963 ble han arrestert, mistenkt for økonomisk utroskap.

Etterforskningen mot Harry Lindstrøm manglet sidestykke i sin samtid, og han ble massivt forhåndsdømt i norske medier. Saken rundt Harry Lindstrøm ble fort vevet inn i forhold rundt gruveulykken på Kings Bay og Norges første regjeringskrise etter krigen, og antok storpolitiske dimensjoner.

I denne dokumentaren av regissør Fredrik Horn Akselsen følger vi Mads Ousdal, som undersøker hvorfor hans faste barnevakt og reservebestefar ble Norges mest forhatte mann på 60- tallet. I jakten på svar finner Mads også ut at han selv spilte en viktigere rolle i Harry Lindstrøms liv enn hva han selv har vært klar over.

Etter filmvisningen stiller regissør Fredrik Horn Akselsen og Mads Ousdal til samtale og Q&A.

Arrangeres i samarbeid med produksjonsselskapet Sant & Usant, og er støttet av Norsk filminstitutt og Den kulturelle spaserstokken i Oslo. Filmen vil også bli vist på flere av Deichmans lokalbibliotek.

Baren åpner kl. 19.00. Gratis inngang.

Foto: Sant&Usant

Legg til ekstern kalender…