Odd Knoph / 3. til 16. november i S9 Galleri

«Boken – ikke bare som formidler, men også som gjenstand, er fasinerende. Gamle bøker med skinnrygg og gullskrift, kanskje gullsnitt i tillegg, det er et klenodium i seg selv. Likeledes de vakkert dekorerte permer. Det er høytid å holde en slik bok i hånden. Ja, bokhyllen er en verden til berikelse på flere måter.»

Ordene kommer fra Odd Knoph, født den 30. juli 1934. Han vokste opp som gutter flest, og kom seg gjennom folkeskole og realskole, hvoretter han begynte i lære som urmaker. Tilfeldighetene gjorde alikevel at han havnet i byggevarebransjen. En radikal endring. Men med mer fritid og flere muligheter, gikk han gradene fra ordremottager til salgssekretær, produktsjef, eksportkonsulent – og så pensjonist.

Odd Knoph har tegnet hele livet, men først i 2004 meldte han seg på et kurs i frihåndstegning hos Bertil Greung. Dette ga mersmak, og i 2005/6 deltok han på Kunstskolen, hvor Turid Ovnerud underviste i disiplinene akvarell, kull/pastell og acryl. I 2006 ble det nytt kurs i Oslo Maleklubb hvor Vibeke Brøgger Klausen underviste. Da hun sluttet der ble han med henne til Frogner Maleskole, og siden har han vært hennes elev. Her gikk de gjennom tegning, blyant og tusj, akvarell, og så vannbasert olje og siden akryl, som har blitt Odd Knophs fortrukne verktøy.

Det mest dominerende tema i denne utstillingen røper Odd Knophs kjærlighet til bøkene. Utstillingen for øvrig spenner fra Skagens vide utsyn til det mørke rom med stearinlys. Fantasien er gratis.

Velkommen til vernissage lørdag 3. november kl. 15.00-17.00
Åpningstider ellers: Onsdag til søndag 13.00 til 17.00.
Utstillingen kan oppleves t.o.m. fredag 16. november.

Legg til ekstern kalender…