Mannemenneske: Brit Aksnes og Birger Emanuelsen

I boka Mannemenneske portretterer journalist Brit Aksnes 23 norske menn, og spør dem ut om hvordan det er å være en mann i Norge i 2018. I boka stiller hun spørsmål om blant annet mannsrollen, bromance, sex og livet generelt. I boka er mennene anonymiserte, men for denne kvelden stiller forfatter Birger Emanuelsen opp som Aksnes’ mann. Det blir samtale mellom Aksnes og Emanuelsen.

Brit Aksnes (f.1977) jobber som kulturfrilanser etter mange år i forlagsbransjen. Hun anmelder film for Dag & Tid, og har laget radiodokumentarer og program for Ekko på NRK P2, bl.a. serien “Mannfolk” som var opptakten til boka Mannemenneske. Dette er hennes debut som forfatter.

Birger Emanuelsen (f. 1982) er en prisbelønnet forfatter, og er i høst aktuell med sin fjerde roman, Jeg skal beskytte deg på Tiden forlag.

Forlagets omtale av boka:
“Trass i markant større likestilling, pappaperm og venskapeleg bromance: Kor mykje kjenner menn på presset om å oppføre seg som mannfolk? Er det greitt å grine? Vil alle menn alltid ha sex? Er homofobi framleis noko sjølv liberale, unge menn kjenner på? Kan han fortelje bestekompisen sin alt?
Mannemenneske er 23 portrett av menn, eitt kapittel for kvar mann, der alle er anonymiserte. Aksnes får mennene i tale, får gitt dei ei stemme som sender deira indre monolog ut i det offentlege. Enn så høgrøysta menn kan vere, så treng dei ei stemme som seier det som ikkje blir sagt høgt og.
Denne boka er modellert etter Menn og elskere – kjærlighetens lykke og ulykke, skriven av Åshild Ulstrup. Den kom ut i 1978, og i tida som har gått sidan den gong, har vi hatt ein likestillingsrevolusjon. Så korleis ser eigentleg bildet ut 40 år seinare?
Mer her: http://www.pelikanen.no/bok/mannemenneske

Legg til ekstern kalender…