Friksjon: Kjos Sørensen/Mæland + Olsen Joh

Preparering og finurlig instrumentalt håndverk er fellestrekket når musikerne Hans-Kristian Kjos Sørensen og Morten Johan Olsen Joh møtes i dobbeltprogrammet Friksjon.

Likhetene mellom de to er likevel flere. Kjos Sørensen har målrettet jobbet for å flytte grensen for hva en klassisk solist og kammermusiker kan og skal gjøre. Olsen Joh har på sin side tøyd begrepet for eksperimentell musikkutøving langt over i komponistrollen, gjennom popmusikken og mot konseptkunsten. I Friksjon møtes de for første gang.
[Bilde]

PROGRAM
Øyvind Mæland: Songs in between barren landscapes (ny versjon, UP)
med Hans-Kristian Kjos Sørensen (cimbalom)

Morten Johan Olsen Joh (gran cassa): Pappapermutasjoner (UP)

Det ungarske strengeinstrumentet cimbalom blir ofte forbundet med øst-europeisk eller slavisk folkemusikk, men i komponist Øyvind Mælands hender vokser instrumentet til et fullblods perkusjonsinstrument. Preparert, om- og nedstemt, plukker, stryker, synger og slår perkusjonisten frem en serie småstykker: Songs in between barren landscapes fremføres av Hans-Kristian Kjos Sørensen i ny versjon for første gang hos nyMusikk 28. november. Innimellom de haltende rytmene med den sprø klangen dukker det opp oaser med snodige naturlover og andre farger.

Samme finstilte håndlag kan spores i Morten Johan Olsen Johs behandling av en Gran Cassa, en 32-tommer vid roterende tromme. Gjennom spesialutviklede spilleteknikker fravristes trommeskinnet en melodisk og harmonisk verden, et klanglandskap som like fort kan høres akustisk som elektronisk ut. Pappapermutasjoner er en urfremføring av materiale Joh har utviklet siden han flyttet til Oslo fra Berlin tidligere i år.

Facebook-event

[Bilde]

Legg til ekstern kalender…