Frøkedal & Familien på Postkontoret

[Bilde]

”I don’t even care anymore”, synger Frøkedal innledningsvis på sitt nye album, men det er uvisst om det er et krigsrop eller ønsketenkning. Selv beskriver hun sitt nye album som en emosjonell berg- og dalbane: ”Jeg tenker på disse låtene som en gjeng med veldig gjenkjennelige raringer – sånn vi blir når sinne, frykt eller lidenskap vinner over logikken.”
Etter å ha høstet høstet strålende omtale og Spellemann-nominasjon for sin solodebut slapp Frøkedal albumet How We Made It 31. august og tok med seg bandet Familien på en lang norgesturné. Deres særpregede lydbilde kombinerer akustiske elementer, som feler og mandola, med elgitar, synth og trommer.
“Noen hører folkrock, psykedelia og prog når vi spiller, andre hører vise- eller folkemusikk. Det er låtskrivingen og soundet som knytter det hele sammen”.
Frøkedal, som også er kjent fra band som Harrys Gym, I Was A King og en rekke samarbeid, blant annet med den britiske kultartisten Robyn Hitchcock, har lenge vært en tydelig skikkelse på den norske indie-scenen. Til tross for sitt musikalske fundament fra rocken og popen, er hennes låtskriving også sterkt farget av arbeidet med – og kjærlighet til – filmmusikk, tradisjonsmusikk, folk og elektronika. Hennes soloprosjekt er omfavnet av musikkpressen her hjemme, så vel som The New Yorker, Pitchfork og The Sunday Times.

16 februar spiller de på Postkontoret.
Billetter 220,- + billavg. 20,-
20 års aldersgrense.

Legg til ekstern kalender…