Gateavisa & Gyldne Sprekk pres: Container (US), live!

+ Kim Dürbeck , Hanneks (KOSO CLUB), Raymond T Hauger (Den Gyldne Sprekk) og 123 LUCA DJ (SLUBB, Gateavisa)

Kanskje «damaged techno» er en grei betegnelse på musikken til Container. Amerikaneren Ren Schofields personlige dekonstruksjon av 90-tallets minimal-techno kan høres ut som Robert Hoods såkalte soulfulness slått i stykker med slegge. Noen måtte gjøre det.

Han har sine røtter i noise-scenen i Providence (US). Det er støymusikkens vanvidd som gir hans nihilistiske rave en unik panisk og punka feeling. I etterkant av hans hyllede 2015-album, på cred-labelet Spectrum Spools, har han blitt betraktet som opphavsperson til en intensjonell lavteknologisk og primitiv monotechno. Albumet havnet i tillegg på en haug med lister av typen Album of the Year da det kom ut.

Container er like i stand til å drive Berghain-klubbere opp i en høyere enhet av frenetisk ekstase, som han er til å bringe selv de mest hardbarka noise-entusiaster i knestående. Mosh pits har forekommet! Den stadige vekslingen mellom informasjonstomhet og informasjonstetthet forvrenger sanseopplevelsen og etterlater lytteren i en herlig lykksalighet. I hans siste utgivelse fra 2018 tilføres også vakre melodier i det soniske støykaoset.

Dette er musikk for deg som er lei rett opp og ned techno snurret av seriøse dudes i testsittende t-skjorter.

Juhu, natt til første mai!

CC: 100,- kr

Legg til ekstern kalender…