Dysfunksjonelle familier

Første konsert i konsertserien i tre deler – musikk av kvinner motarbeidet av sine famlier og partnere.

Konsertserien Dysfunksjonelle familier, stiller musikken til seks komponister opp imot hverandre. Tre av dem var kvinner, som på ulike måter ikke ble oppmuntret – og til og med motarbeidet, av familie og partnere til å utøve sine virker som komponister. Hvorfor? Hvordan så den sosiale og kulturelle situasjonen ut på 1800-tallet, som bidro til at vi først nå får innblikk i disse kvinnenes kreative rom?

Komponistene er søskenparet Fanny og Robert Schumann, og ekteparene Clara og Robert Schumann, og Alma og Gustav Mahler. Vi får høre fantastisk musikk av alle fem på de tre konsertene. Ph.d.-kandidat Emil Bernhard holder introduksjon for publikum, for å sette prosjektet inn i en større kulturhistorisk sammenheng. Initiativtaker og professor Matti Hirvonen bidrar på hver konsert, blant annet sammen med sine masterstudenter i akkompagnement og kammermusikk for pianister. På denne konserten deltar professor Thorleif Thedéen (cello).

Vi får høre musikk for piano, samt sanger og annen instrumentalmusikk, skrevet i løpet av en hundreårsperiode frem til tidlig 1900-tall – alt fra den tyskøsterrikske kultursfæren.

Medvirkende
Matti Hirvonen (klaver, initiativtaker)
Thorleif Thedéen (cello)
Emil Bernhard (introduksjon)

Legg til ekstern kalender…