Dysfunksjonelle familier

Andre konsert i konsertserien i tre deler – musikk av kvinner motarbeidet av sine familier og partnere.

Konsertserien Dysfunksjonelle familier, stiller musikken til seks komponister opp imot hverandre. Tre av dem var kvinner, som på ulike måter ikke ble oppmuntret – og til og med motarbeidet, av familie og partnere til å utøve sine virker som komponister.

Hvorfor? Hvordan så den sosiale og kulturelle situasjonen ut på 1800-tallet, som bidro til at vi først nå får innblikk i disse kvinnenes kreative rom?

Komponistene er søskenparet Fanny og Felix Mendelssohn, og ekteparene Clara og Robert Schumann, og Alma og Gustav Mahler. Vi får høre fantastisk musikk av alle fem på de tre konsertene. Ph.d.-kandidat Emil Bernhard holder introduksjon for publikum, for å sette prosjektet inn i en større kulturhistorisk sammenheng.

Initiativtaker og professor Matti Hirvonen bidrar på hver konsert, blant annet sammen med sine masterstudenter i akkompagnement og kammermusikk for pianister.

Vi får høre musikk for piano, samt sanger og annen instrumentalmusikk, skrevet i løpet av en hundreårsperiode fram til tidlig 1900-tall – alt fra den tyskøsterrikske kultursfæren.

Medvirkende
Matti Hirvonen, Alexandra Bukala, Carla Fernandez Boix og Anna Flodmark (klaver)
Torleif Thedéen og Mirjam Kammler (cello)
Johanne Haugland (fiolin)
Martin Tornquist (sang)

Legg til ekstern kalender…