Gunnar Halle Releasekonsert

Gunnar Halle Quartet er igjen plateaktuell med Halle’s Planet som er det andre albumet i eget navn fra trompetisten Gunnar Halle. Offisiell release på det tyske Ozella Music er 1. November.

Etter mange år som sideman for ulike Skandinaviske band og artister medvirkende på bortimot 100 album, kom debutalbumet Istanbul Sky ut i 2015. Plata fikk mye oppmerksomhet for sin uvanlige mix av instrumental og vokalmusikk, med referanser fra 70 talls rock såvel som Skandinavisk ettertenksom modaljazz.

Denne gangen byr Halle på helt instrumental musikk, men låtene er komponert og tildels utført som om det er vokalmusikk! Kanskje rett og slett fordi vokalmusikken har vært en så stor del av Halle’s lange karriere med danske, norske og svenske artister som Kirsti Huke, Maria Laurette Friis, Josefine Lindstrand, Mari Boine og mange andre.

Live fremstår musikken som melodiøs og fabulerende, vakker og voldsom, fra et band som beveger seg på tvers av genre, med stor melodisk sans og på evig jakt etter originale uttrykk. Det er stramme komposisjoner, men også plass til luftige improvisasjoner fra hans trofaste følge bestående av danske Stephan Sieben på gitar, norske Knut Finsrud på trommer, og bassist Putte Johander fra Sverige.

I 2015 skrev Tor Hammerø: ’Gunnar Halle har forlatt hoppkanten og befinner seg i et meget spennende svev.’ -Dette svevet har vi langt ifra sett enden på foreløpig, og selv med hjelp fra verdensklasse medmusikanter er det foreløpig uvisst hvor nedslaget vil komme..

En mellomlanding blir det uansett på Mir i Oslo torsdag den 10. Oktober 2019, kl 21:00.
Med forhåndssalg av vinyl!!

Dørene åpner kl 18

Legg til ekstern kalender…