Opphavsrett i praksis

[Bilde]

🤷‍♂️🤷‍♀️ Hvilke rettigheter har du som utøvende kunstner /medskaper i et verk? I dette kurset får du førstehånds opplæring i opphavsrett og utøververns eventuelle eierskap i forestillinger.
Du får også innblikk i hvordan du skal sikre at slike rettigheter ivaretas i kontraktene.

Kurset går over to dager og er praktisk anlagt med utgangspunkt i en forestilling som alle kursdeltagere skal se sammen, deretter skal jussen «rulles ut» fra noe konkret og praktisk. Forestillingen er inkludert i kursavgiften.

Kursholder Dr. (PhD) Irina Eidsvold Tøien fullførte sin doktorgrad ved Universitetet i Oslo innen opphavsrett med avhandlingen «Skapende, utøvende kunstnere». Eidsvold-Tøien er ansatt som førsteamanuensis ved BI Handelshøyskolen i Oslo. Tidligere har hun arbeidet som juridisk sjef for komponistorganisasjonen TONO og som advokat med immaterielle rettigheter og rettsinformatikk som arbeidsfelt.

Kursforløp
Lørdag 26.okt. Kl 15:00. Kursdeltagere møtes og får en introduksjon i opphavsrett og opplegget før forestilling (ca. 2 timer). Kursdeltagere ser forestilling “The Sea within”, av belgiske Lisbeth Gruwez som starter 19:00. Les mer om forestillingen på CODA sine hjemmesider. Etter forestillingen følger en kort oppsummering.

Søndag 27.okt. Kl 12:00 Kursdeltagere møtes for å diskutere forestillingen og løser et case (ca. 4 timer).

Du søker plass på kurset her: skuda.no/kurskatalog/frontc…

Legg til ekstern kalender…
#Kurs