Feministisk skrekkfilmkveld: Kortfilmfavoritter

Feministisk Filmklubb markerer Halloween med å vise feministiske skrekkfilmer! Dere får se et av Best Of-programmene til filmfestivalen Final Girls Berlin. Programmet består av et knippe kortfilmer som alle er regissert, skrevet og/eller produsert av kvinner. Les mer om filmene under.

Etter filmene holder vi en kort og uhøytidelig skrekkfilmquiz.

Velkommen til en feministisk skrekkfilmkveld!

PROGRAM:

 • ENTROPIA (15 min)
  Regi: Marinah Janello, USA 2018
  En ensom kvinne som er besatt av skjønnhet, drives til ukonvensjonelle løsninger for å finne lykken. Symboler på fødsel, død og gjenfødelse gjør seg alle gjeldende i filmen, som ber publikum om å ta stilling til følgende: Hvor langt ville du ha gått for en sjanse til å reise tilbake i tid?
 • PANIC ATTACK (3 min)
  Regi: Elieen O’Meara, USA 2018
  Tar du deg selv av og til i å lure på om du har latt kaffetrakteren stå på, eller hvorvidt du kanskje er gravid med djevelens avkom? Denne kort-kortfilmen utforsker lystige temaer som angst, besettelse, og én kvinnes litt for løse grep om virkeligheten.
 • SELL YOUR BODY (11 min)
  Regi: Jaanelle Yee, USA 2017
  En dropout fra legestudiene tynges av for mye studiegjeld, og sveiper høyre på et frisinnet par på en datingapp i håpet om å tjene litt raske penger.
 • HAIR WOLF (12 min)
  Regi: Mariama Diallo, USA 2018
  I en afroamerikansk hårsalong i gentrifiseringstruede Brooklyn, må de lokale innbyggerne kjempe mot et merkverdig nytt monster: Hvite kvinner som vil suge livskraften ut av svart kultur.
 • BLOOD RUNS DOWN (18 min)
  Regi: Zandashé Brown, USA 2018
  En kvinne gjennomgår en skremmende forvandling. Hennes fem år gamle datter må velge mellom å redde mora eller å beskytte seg selv, i denne uhyggelige fortellingen om arv, datterskap og demoner.
 • NOSE NOSE NOSE EYES (14 min)
  Regi: Jiwon Moon, Korea 2018
  Ei ti år gammel jente blir vitne til at hennes mor må ta seg av hennes syke far, men innser snart at sykeomsorg ikke skal se ut helt som dette.
 • 9 STEPS (7 min)
  Regi: Marisa Cresp & Moises Romera, Spania 2018
  Natta kan være mørk og full av skrekk for små barn, og spesielt for Saul som må krysse en lang, mørk korridor for å gå på do etter leggetid. Faren hans gjør sitt beste for å overtale Saul til å våge å krysse gangen.
 • MOUSE (11 min)
  Regi: Celine Held & Logan George, USA 2017
  Gira på kokain forsøker et desperat par å tjene på en uventet mulighet.

––––––––––

OM FESTIVALEN: FINAL GIRLS BERLIN
Final Girls Berlin er en filmfestival som viser fram skrekkfilm som er regissert, skrevet og/eller produsert av kvinner. Deres ønske er å skape en plass for kvinnelige stemmer og visjoner, både monstrøse og heltemodige, innen skrekksjangeren. Festivalen motsetter seg tingliggjøringen av kvinner som objekter og vakre ofre, og jobber for flere kvinnelige subjekter innen skrekkfilmens verden.

Best Of-programmene deres har turnert store deler av Europa og USA de siste årene.

www.finalgirlsberlin.com

OM FEMINISTISK FILMKLUBB:
Vi har som formål å bruke film som et kulturhistorisk hjelpemiddel med vekt på feministisk tankegods. Dette gjøres ved gjennomføring av filmvisninger og andre arrangementer som oppfordrer debatt rundt feministiske ideer. Feministisk filmklubb er frivillig drevet.

Legg til ekstern kalender…