Solstorm // Toft // Dwaal

Solstorm er kontrasten mellom mørket og lyset, det vakre og det stygge, det vare og det tunge. Bergensbandet Solstorm kombinerer tunge riff, harde trommer og støyvegger med såre melodier og store svevende instrumentalpartier og henter inspirasjon fra band som Swans, Godspeed You! Black Emperor, Sumac og Jesu. Bandet gav ut sitt debutalbum i 2011 og fikk strålende tilbakemeldinger fra metalpressen både her til lands og internasjonalt.

Nå er Solstorm endelig aktuell med ny plate, «II» som slippes på Apollon Records i september 2019.
Etter flere års pause plukket bandet opp tråden igjen i 2017 og etter en kort turné gikk de rett i studio for å begynne på ny plate. En plate som det tok 2 år å få ferdig. Med utgangspunkt i liveopptak fra studio og utallige sessions med overdubs, eksperimentering med rare lyder, instrumenter og diverse gjestemusikere er resultatet en 55 minutters reise gjennom Solstorms univers.
Bandet er nå klare for å stå på scenen og presentere Solstorm i 2019.

TOFT
Eksil-haugesunder og støyveteran i hovedstaden – Sten Ove Toft – har foruten å stå på scenen som soloartist, spilt i band som bl.a. Ryfylke og Waffelpung samt spilt med etablerte band som ALTAAR, Serena-Maneesh, The Low Frequency In Stereo og The Megaphonic Thrift. Live kan Sten Ove Toft tilby et lydinferno uten sidestykke. Elektronikk og gitar kombineres til en sonisk lydvegg som får lytteren til å hoppe i stolen.

DWAAL
Oslobandet DWAAL har spilt på Blitz tidligere, til måpende beundring fra et samla publikum. De har holdt på siden 2014, og ga ut sin første skive i 2017. Det ryktes i tillegg at dette nydelige femhodete doom-monsteret har vokst ut et hode til: om det betyr at musikken blir ennå vakrere, høyere og tyngre er det slettes ikke oss i mot!

Legg til ekstern kalender…