Feministisk Filmklubb viser Charlie’s Angels (2000)

GIRL POWER OG THE MALE GAZE

Året er 2000. Spice Girls har dominert hitlistene i flere år med sanger om vennskap og girl power, som definerer en hel generasjon. Girl Power ga på mange måter feminisme ny oppmerksomhet i populærkulturen med ideen om at et sensuelt, typisk feminint utseende og likhet mellom kjønnene ikke var gjensidig utelukkende. That’s hot!

Samtidig, er det ikke litt motsigende å skape visuell kunst fra et maskulint, heterofilt perspektiv som presenterer og representerer kvinner som seksuelle gjenstander til glede for den mannlige betrakteren, og samtidig kalle det kvinnefrigjøring?

Nå som remaken er på trappene (premiere i 2020 i Norge) er det på tide med et viktig tilbakeblikk. Mye har skjedd siden 2000. Hva skjer når menn lager film om kvinner som sparker rumpe? Kan englene være gode forbilder i dag?

Alt dette skal vi ta tak i i vår innledning og diskutere over en fredagspils etter filmen.

Dette er et arrangement i samarbeid med Vega Filmklubb.

OM FILMEN
Cameron Diaz, Drew Barrymore og Lucy Liu spiller tre sexy detektiver med en mystisk sjef, som ved hjelp av kampsport, tekniske ferdigheter og sexappell redder stjålet programvare. Bill Murray og Sam Rockwell dukker også opp i sentrale roller. Dette er en film som virkelig fanger 2000-tidsånden, på både godt og vondt.

Legg til ekstern kalender…