Kunstneren og tyven

Når to malerier fra blir stålet fra kunstneren Barbora Kysilkova tar Oslo-politiet tyvene etter et par dager. Men bildene blir ikke funnet. Barbara deltar i rettssaken i håp om å få noen tips om hvor bildene kan være, men ender i stedet opp med å gå bort til en av tyvene for å spørre: “Kan jeg male deg?”. Tyven svarer uten å nøle: “Det er mulig.”

Slik starter forholdet mellom en kunstner og hennes usannsynlige muse – som snart utvikler seg til et like usannsynlig vennskap. Dokumentaren er filmet over tre år, og følger en bemerkelsesverdig, overraskende og dypt menneskelig historie om hvordan vi mennesker knytter bånd til hverandre.

Om Human International Documentary Film Festival:

HUMAN internasjonale dokumentarfilmfestival er Oslos største dokumentarfilmfestival og byr på norske og internasjonale aktuelle dokumentarer i kombinasjon med debatter, samtaler, seminarer og workshops, kunstutstilling, teater og konserter, med mer. Festivalen består av to konkurranseprogrammer og et mangfoldig filmprogram med fokus på menneskerettigheter og samfunnsspørsmål.

www.humanfilm.no

#film