Avlyst
Hilde Frøyland / 14. til 27. mars 2020

Hilde Frøyland sier følgende om sin utstilling i S9 Galleri: "For 5 år siden, på en reise til Cuba, oppdaget jeg for alvor en ny måte å se verden på, nemlig gjennom en kameralinse. Kameralinsen får meg til å stoppe opp, der jeg tidligere lot blikket sveipe hastig forbi. Der jeg tidligere hadde følelsen av å oppleve verden passere som gjennom et togvindu, fikk kameraet meg til virkelig å stanse et øyeblikk og betrakte. På samme måte som det er stor forskjell på å høre etter og virkelig lytte, oppdaget jeg nå forskjellen på å se og virkelig betrakte. Når jeg betrakter må jeg på en og samme tid leve meg inn i det jeg betrakter, samtidig som jeg må holde en viss avstand.

Som relativ fersk hobbyfotograf vil jeg stille ut fotografier fra inn- og utland som jeg har jobbet med de siste 5 årene. Et sentralt tema i bildene mine er stemninger. Motivene mine har for meg for det meste skapt en god stemning i meg. Men i denne utstillingen har jeg også tatt med noen bilder som skaper dissonans i meg. Bilder som vekker et visst ubehag og opprør i meg.

Men nok om meg. Nå er jeg spent på hva du som betrakter opplever når du ser bildene mine. Hvilke stemninger de skaper i deg. Hvis du har lyst, vil jeg utfordre betrakteren til å tenke på nettopp dette med stemninger, når du går rundt i galleriet. Hvilken stemning gir det enkelte bilde deg, og hvilken stemning får du av hele utstillingen sett under ett?

Du som betrakter er selvsagt fri til å gjøre hva du vil. Tolke, oppfatte og forstå på din helt særegne måte. Og du kan holde alt sammen for deg selv, eller du kan dele det med dine medmennesker. Valget er ditt!"

Velkommen til vernissage lørdag 14. mars kl. 15.00 til 17.00.
Åpningstider ellers: Onsdag til søndag 13.00 til 17.00 t.o.m. 27. mars.

Legg til ekstern kalender…