Ny utstilling True Norwegian Reddhare av Brynhild Winther

“The oldest and strongest emotion of mankind, is fear, and the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown.” H.P. Lovecraft

Velkommen til åpning torsdag 22.oktober kl.18.00
Kunstneren vil være tilstede.

Haren som et bindeledd mellom oss og den undre verden og frykt for det ukjente står i sentrum i Brynhild Winthers utstilling True Norwegian Reddhare. Kunstneren utforsker tegning som et annet redskap for kommunikasjon, hvordan bruke bildet som et alternativt språk, uten grammatiske grenser og med annen logikk enn det skrevne eller verbale ordet.
Utstillingen er en av fem utstillingar der Haren og kunstneren ser på ulike aspekt av relasjoner mellom harar og andre folk.

KUNSTNERBOK
Som en del av Jugenstilsenteret & KUBEs prosjekt RESTRIKSJONSKUNST har Brynhild Winther også lagd en kunstnerbok: Rever-ser-bare har(d)e tider (2020)
Boken trykkes i ett opplag på 350 eksemplarer og i løpet av november måned vil denne kunstnerboken sendes ut til interesserte via posten.
For å sikre deg et eksemplar sender du navn og postadresse til: [email protected]

Hare Lepus timidus Harer er en familie av pattedyr som omfatter to familier: Leporidae og Ochotonidae. I forhistorisk mytologi og folklore forbinder man haren med det overnaturlige, som en budbærer mellom ulike verdener og man ser på haren som en skapning med overnaturlige krefter.

Brynhild Winther (f.1981) er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen ( eksamen BA 2016 MFA 2018) og Ålesund Kunstfagskole (2013) . Hun har stilt ut ved blant annet Tegnerforbundet, Kunstnernes Hus/Høstutstillingen, Oppland Kunstsenter, Bryne Kunstforening, Joy Forum, Hvelvet/Oseana, GoMA (Glasgow), hanseARTworks (Kampen, Nederland) og Immunologisk Institutt UiO. Hun er representert i flere offentlige og private samlinger, blant annet KORO og OsloMet. Winther skriver også kunstkritikk for Billedkunst.

Legg til ekstern kalender…