B-open 2021

Det er en glede å kunne invitere til en ny festival! Siste helgen i september kan du stifte bekjentskap med Bergens profesjonelle kunstnere, som åpner dørene til sine arbeidsplasser og atelierfellesskap.

B-open byr på en annerledes kunstopplevelse enn hva mange er vant med. Kunsten publikum opplever i gallerier og museer framstår ofte som ferdig, uten en synlig kobling til de kreative prosessene som ligger bak arbeidet. I løpet av festivalhelgen kan du besøke atelierene der kunsten skapes. Bli bedre kjent med en verden som kan virke mystisk og fremmed, få et innblikk i kunstnernes arbeidshverdag. Har du noen gang lurt på hvordan et kunstverk ble laget? Eller hva kunstneren egentlig mener med verket? Nå har du muligheten til å spørre om alt du lurer på!

På b-open.no finner du komplett kunstneroversikt, samt en nyttig kartfunksjon som gjør planleggingen enklere. Det er verdt å merke seg at atelierene og fellesskapene i sentrumskjernen holder åpent lørdag 25. september, mens atelierene utenfor sentrum og omegn holder åpent søndag 26. september.

I tillegg til de åpne atelierene kan du se utstillinger og delta på spennende verksteder egnet for folk i alle aldre. Vet du ikke hvor du skal begynne? Bli med oss på omvisning! Vi arrangerer byvandring, en sykkeltur og en bussutflukt. For å gjøre det lettere å komme seg rundt har vi inngått et samarbeid med Bergen Bysykkel, som gir deg halv pris på dagspass begge dager.

Fullstendig program for festivalhelgen finner du på våre nettsider.

Vi sees!


Vi anbefaler publikum og deltakere å laste ned Folkehelseinstituttets app, Smittestopp (iOS / Android)

B-open 2021 ønsker å rette en stor takk til alle kunstnerne som åpner sine atelier for oss. Takk til Bergen kommune, Kulturrådet, Sparebanken Vest, Bildende Kunstneres Forening Hordaland (BKFH), Norske Kunsthåndverkere Vest-Norge (NKVN), Hordaland kunstsenter, og Bergen Bysykkel for sjenerøs støtte.