Utmark: Marthe Lea Band

[Bilde]

Marthe Lea Band er en fritt improviserende kvintett som foruten Marthe Lea selv består av noen av de mest sentrale musikerne i Oslos sydende jazz- og improvisasjonsscene. Bandet beveger seg både innenfor og utenfor rammene til ulike sjangre som jazz og folkemusikk fra ulike verdenshjørner, og fremstår som en kontemporær utgave av en musikkform med klare røtter til den søkende og spirituelle 60-tallsjazzen.

Albumet Asura ble sluppet tidligere i år på Motvind Records til strålende mottakelse. Platen omtales som Marthe Lea Band sin kjærlighetserklæring til livet, hvor musikernes ulike bakgrunner og interesser kommer til uttrykk på ulike måter i syv svært forskjellige låter. Musikken på Asura kan karakteriseres som en organisk miks av nynnbare melodier, gyngende groove og spontane utbrudd.

Marthe Lea selv har gjort seg sterkt bemerket de siste årene, blant annet i samarbeid med Bugge Wessltoft New Conception of Jazz, i trio med Ayumi Tanaka og Thomas Strønen (nylig utgitt på ECM) og med musikere som Axel Dörner og Alasdair Roberts. Hun balanserer sitt inderlige og kraftfulle uttrykk, som har i seg både folketoner og hyling, på en befriende måte. I tillegg til tenorsaksofon, trakterer Lea en rekke instrumenter som piano, gitar og fløyte.

Bandet har siden 2018 spilt en rekke fritt improviserte konserter som gjerne har vart i både en og to timer. Filosofien har vært å la det som skjer, skje. Med albumet Asura er uttrykket noe mer strukturert i en serie komponerte låter, men hvor den lekne og frie tilnærmingen beholdes.

I følge jazzbloggen Now’s The Time svinger Marthe Lea Band i løpet av en konsert gjerne innom såpass ulike jazzformer som “skronk”, “fifle-fofle” og “vanlig”.

Marthe Lea – saksofon og klarinett
Andreas Hoem Røysum – klarinett
Hans P. Kjorstad – fele
Egil Kalman – bass
Hans Hulbækmo – trommer

Utmark er Bergen Kunsthalls egen konsertserie hvor vi presenterer norske og internasjonale artister innen en rekke sjangre, med fokus på alternative uttrykk og eksperimentell, utfordrende og nyskapende musikk.

Dører: 20:00
Konsert: 21:00

Legg til ekstern kalender…