Cikada / Linda Catlin Smith + Sarah-Jane Summers

[Bilde]

Bli kjent med det vakre klangfargeuniverset til Linda Catlin Smith i konsert med Cikada, og Sarah-Jane Summers tradisjonsbærende lydutforsking.

PROGRAM
Cikada: Linda Catlin Smith: «Far from Shore» (2010)
Sarah-Jane Summers: «Phosphenes II»
Cikada: Linda Catlin Smith: «Among the Tarnished Stars» (1998)
___

LINDA CATLIN SMITH er en av vår tids mest interessante og anerkjente komponister. Hun ble født i New York, men har lenge bodd i Canada. Kanskje er musikken hennes også et resultat av å ha flyttet fra en hektisk by til et roligere miljø. Den beveger seg i et sakte tempo, hvor endringer i melodilinjene skjer subtilt og gradvis. Heller enn en urban atmosfære, følger musikken et naturlig landskap.

Til å presentere Catlin Smiths musikk denne kvelden har vi med et av Norges viktigste samtidsensembler: CIKADA. Besetning: Kenneth Karlsson (piano), Rolf Borch (klarinett), Odd Hannisdal (fiolin) og Inga Byrkjeland (cello).

SARAH-JANE SUMMERS er en skotsk felespiller som har tatt med den tradisjonelle felestilen fra det skotske høylandet inn i den følelsesmessige råheten i improvisasjon. Hun har en master i norsk folkemusikk fra NMH og har gitt ut en rekke kritikerroste album med både tradisjonell og improvisert musikk, samt spilt med bl.a. Susanna Wallumrød, Highasakite, Julie Fowlis og Quatuor Bozzini.

Facebook-event

Legg til ekstern kalender…