Utstilling - DIRRRTY PRETTY

Har du noen gang blitt kalt sjefete eller frekk? En ludder? En flørt?

I dagens samfunn skal kvinner fortsatt kun eksistere for det mannlige blikket. Det befinner seg et dobbeltmoral i å leve livet som kvinne – hvis vi ikke er seksuelt aktive, er vi snerpete eller hurpete. I motsetning, når vi er det, er vi horer. Kvinner som er ambisiøse eller i en maktposisjon blir stemplet som “aggressive”. I vårt patriarkalsk samfunn sitter kvinner fortsatt fast i det mannlige blikket – finns det en utvei?

DIRRRTY PRETTY er en pop-up gruppeutstilling i anledning av den internasjonale kvinnedagen som presenterer kunst laget av fire islandske kvinner. Utstillingen er arrangert som en hyllest til kvinner, for å eksponere de grensene som ikke skal krysses og samtidig kunne unngå å bli stemplet av samfunnet.
Én av tre kvinner opplever seksuell vold, men samtidig hvor mange menn er det som utfører disse voldshandlinger? Hvorfor er det slik at fortellingen virker alltid være rettet mot kvinner og ikke gjerningsmennene?

Kvinner skal kunne kle seg som de ønsker, uttale seg som de vil, og gjøre hva de vil som får dem til å føle seg bra og forsterket og rustet. Hvorfor kan disse grunnleggende rettigheter fortsatt anses som politiske handlinger mot patriarkatet? Hvorfor blir kvinner fortsatt plassert i kategorien “Madonna eller hore”? Kan ikke kvinner bare eksistere uten å måtte beklage over sine egne eksistens?
Utstillingen er åpen fra 10.-13. mars som hyllest til den internasjonal kvinnedagen 8. mars 2022 på Galleri Schaeffers Gate 5.

Bak konseptet til denne utstillingen står fire Norges-baserte islandske kunstnere: Berglind Rögnvaldsdóttir, Hildur Hermannsdóttir, Erna Einarsdóttir og Unnur Andrea Einarsdóttir.

Det blir mulig å kjøpe plakater fra kunstnerne på stedet.
Overskuddet fra salgene går til Unicef og deres nødhjelp i Ukraina.

For mer informasjon, ta kontakt med gallerist Mark Steiner
e-post [email protected] eller via mobil (+47) 45218078
 


Legg til ekstern kalender…