Tro kan flytte fjell - filmvisning og samtale om kvinneliv og klosterliv i den ortodokse kirke

I Prix Europa-vinneren Tro kan flytte fjell har har Jacobsen filmet en gruppe gresk-ortodokse nonner som har blitt sendt på et usannsynlig oppdrag. De skal bygge et majestetisk kloster til ære for Olav den Hellige, ytterst på en utilgjengelig fjellhylle som ruver over den lille bygda Valldal på Sunnmøre.
Etter visningen blir det samtale med regissør Silje Evensmo Jacobsen og kunst- og kulturhistoriker Caroline Serck-Hanssen om kvinneliv og klosterliv i den ortodokse kirke.
Serck-Hanssen er forfatter, spesialist på den ortodokse kirke og har en doktorgrad fra Universitetet i Bergen.
Ideen om et kloster som skal huse nonner fra alle verdenshjørner er ikke hverdagskost for det lille jordbrukssamfunnet, og lokalbefolkningen er splittet i sitt syn på prosjektet. Heldigvis har nonnene en sterk støttespiller i ordføreren Arne, som ser en mulighet til å gjøre Valldal til en verdenskjent turistmagnet med et forgylt kloster midt i de vakre Sunnmørsalpene.
Caroline Serck-Hanssen har blant annet skrevet boka Den ortodokse kirke. Historie – lære – trosliv (2021). To av hovedpersonene, ordfører Arne Sandnes og hans kone Inger deltar også på visningen. Produsent Ingvil Giske leder samtalen etter filmen.

Legg til ekstern kalender…