Oslo 14: Snow, Wind & Whale

kunstner: Alicia Hayden

«Snow, Wind & Whale» er et verk som opererer i et grenseland mellom det komponerte og det improviserte, mellom fantasi og virkelig. Hver eneste sanger har bidratt til skapelsen og utførelsen av dette verket, noe som gjør alle fremførelser unike, til tross for at historien vi forteller forblir den samme. Det komponerte møter kollektiv og individualistisk improvisasjon i et samspill med Mausoleet; et klangrom som med sin helt unike akustikk evner å fange lyd i tiden. Verket bygger på ei forteljing om ein planet der hava er frosne og verda livlaus. Gjennom tunnelar i isen renn det vatn, og i ulike hólrom kan ein høyre minna frå ei klingande verd.»

- Torkjell Hovland, jazzinorge.com

Musikken ble komponert høsten 2021 som et resultat av et nært samarbeid mellom komponist Bendik Sells og Oslo14.

På denne konserten får vi høre sangerne:
Gro-Marthe Dickson
Åshild Bergill Hagen
Petter Hauglum
Ingrid Vik Henriksen
Karoline Ruderaas Jerve
Marika Schultze
Bendik Sells
Eva B. Storrusten.
Hedda Hammer Myhre

Oslo14 arbeider med både komponert og improvisert musikk og ønsker å eksperimentere med, samt utvide vokalensembleformatet ved å ta kollektive og solistiske improvisasjonselementer inn i det komponerte. Oslo14 består av profesjonelle sangere som jobber sammen i ulike sammensetninger og prosjekter gjennom året. Elin Rosseland og Østnorsk jazzsenter startet det hele i 2014.

Vokalensemblet har som mål å være et fremtredende ensemble som jobber med vokalimprovisasjon og banebrytende ny musikk på et internasjonalt nivå.
Elin Rosseland var kunstnerisk leder fra oppstart og fram til 2017. Andreas Backer ledet vokalensemblet i en treårsperiode fra 2017 til 2019 frem til Rosseland ble gjeninnsatt som kunstnerisk leder fra 2020 til vår 2022. Fra våren 2022 ble sanger og komponist, Bendik Sells innstilt som ny kunstnerisk leder for vokalensemblet.

Legg til ekstern kalender…