Carolina M. Finngård / "Farvel" - akvarell & installasjon

“Farvel” er tittelen på Carolina M. Finngårds siste prosjekt. Utstillingen består av en serie akvareller og en installasjon av lysobjekter. Det som startet som et personlig behov for å bearbeide sorgen etter å ha mistet begge foreldrene, tok en ny retning i møte med de store lidelsene som først pandemien, flyktningestrømmen ved Middelhavet, og deretter krigen i Ukraina.

Med “Farvel” knytter hun, på en metaforisk måte, sammen disse hendelsene som har preget både samfunnet og henne personlig, for å gi dem en form og et ansikt. Carolina M. Finngård ønsker å minnes de som flykter fra sine land, uvitende om de vil kunne gjenforenes med sine kjære. Intensjonen har også vært å gjennomskue dødens øyeblikk og skape et etterlengtet bilde av håp.

Carolina M. Finngård er opprinnelig spansk, født på Ibiza i 1974. I 1996 ble hun ferdig med illustrasjonsutdannelsen i Barcelona og flyttet til Oslo. Frem til 2009 jobbet hun som bokillustratør for flere forlag i Oslo. I 2004 tok hun kunsthovedfag på Kunsthøgskolen i Oslo, ved metallinstituttet. Siden da har hun jobbet med både metall- og papirkunst, akvarell og grafikk. Hun har stilt ut både i Norge og i utlandet.

Gjennom denne utstillingen, ønsker hun å ta imot portrettbestillinger.
100% av inntekten, vil gå til en valgfri hjelpeorganisasjon: Røde Kors / Leger uten Grenser / Flyktninghjelpen.

Velkommen til vernissage lørdag 15. oktober kl. 15:00 til 17:00
Åpningstider ellers: Onsdag til søndag 13:00 til 17:00 t.o.m. fredag 28. oktober.

Legg til ekstern kalender…