Lansering av podcasten Nervøse tider

[Bilde]

Nervøse tider er en podcast-serie om politikk, religion og kriminalitet i norsk førkrigstid. Tirsdag 22. november inviterer vi til lanseringsfest der du får møte teamet bak podcasten.

Vi begynner med en panelsamtale med researcher og host Terje Emberland, researcher og host Torstein Arisholm, konsulent og dramaturg Nils Nordberg og lyddesigner og produsent Roy Knudsen. Samtalen ledes av kritiker Tomine Sandal.

Etter samtalen spiller bandet Svarte svingende musikken fra podcasten.

Nervøse tider ønsker å løfte frem ukjente historier i skjæringspunktet mellom politikk, religion og kriminalitet fra Norge i perioden 1900 til 1945. Felles for dem er at de på ulik vis resonnerer med vår egen tid.

Med sitt unike format vil Nervøse tider utfordre og fornye podcasten som medium. Gjennom montasjeteknikk som inkluderer dramatiserte scener, instruert av radioteaterets fremste veteraner, bringes historiene til liv.

Som det heter i seriepresentasjonen: «Uforsonlige klassekonflikter, intense troskamper, spektakulære forbrytelser og pompøse personligheter … Ja, Norge av i går kan for oss virke både fremmed og eksotisk. Men er forskjellene fra i dag så store? Lever ikke også vi i nervøse tider?»

Første episode i podcasten slippes 22. november der du hører podcast. Distribuert av Plateselskapet No. 13.

Legg til ekstern kalender…