Mark Kassi, Ismael Kateregga & Cliff Kibuuka i S9 Galleri

[Bilde]

Mark Kassi er utdannet ved Kyambogo University i Uganda hvor han studerte ‘Tekstiler og stoffdekorasjon’. Skuffet over at det ikke var noe maleri i ovennevnte kursenhet, la han ut på en selvlært reise inn i det som var hans eneste lidenskap, Maleri! Reisen var lang og veldig eksperimentell i medium, temaer og stil der han gjennom årene modnet en stil og tekstur som er et varemerke for alle hans verk.

Kassi er medstifter av Ikara Art House, et studio han har drevet sammen med en kollega i ni år i Kampala.

Kassi har stilt ut i løpet av året både Solo og felles utstillinger mye med gallerier i den østafrikanske regionen som Galleri Watatu, Ramoma, Diani kunstgalleri, Nomo galleri, Golden Tulip Juba, Niyo arts Gllery for å nevne noen. Siste soloutstillinger var i juli 2019 på The Talisman Nairobi og juli 2022 på Niyo Arts Gallery Kigali.

Ismael Kateregga er basert i Kampala Uganda. Her har han etablert seg som en av de ledende kunstnerne i det moderne Afrika. Etter å ha skaffet seg en bachelorgrad i kunst fra Makerere University i 2005, begynte han på det som virker som en visuell dokumentasjon av livet. Med bruk av pallekniv, oljer og akryl kontrollerer han lyset nøye i sine sceniske malerier som hovedsakelig skildrer dagliglivet rundt ham. Hans bruk av subtile farger, kontrollert lys og perspektiv er det som hovedsakelig fanger oppmerksomheten til betrakteren.

Hans arbeid er utstilt mye internasjonalt og auksjonert regelmessig på Bonham’s, London.
Jeg har styrket arbeidene mine med evnen til å invitere sitt eget publikum og snakke for seg selv, sier Ismael Kateregga.

Michael Cliff Kibuuka er en ugandisk kunstner (f.1980). Han har en bachelorgrad i industri og billedkunst fra Makerere universitet (Kampala) og har praktisert kunst profesjonelt siden 2006. Hans viktigste uttrykksmedium er olje påført lerret med palettkniv, mest inspirert av landskap og hverdagslandskap. Cliff har deltatt på en rekke utstillinger, hovedsakelig i Uganda, Kenya, Tanzania og Belgia.

Siden sitt første besøk i Norge i 2017 har han lagt norske motiver til sin kunst og har allerede holdt 3 separatutstillinger i Norge. Han presser kontinuerlig sin kreative energi på nye motiver av alle nye landskap han har vært utsatt for. Hans portefølje er dominert med afrikanske motiver ved siden av nye europeiske erfaringer. Cliff bor nå med familien i Norge (Ås) og det er der han har etablerte sitt nye atelier.

Velkommen til vernissage lørdag 29. april kl. 15:00 til 17:00.
Åpningstider ellers: Onsdag til søndag kl. !3:00 til 17:00 t.o.m. 12. mai.

Legg til ekstern kalender…